Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu yazı 05 Ekim 2018, Cuma 09:35:10 tarihinde eklendi. 788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SARIŞIN DELİKANLI MI, SÜPER KOBRALAR MI ZEYBEK OYNAMALIDIR? -

SARIŞIN DELİKANLI MI, SÜPER KOBRALAR MI ZEYBEK OYNAMALIDIR?

 

Yeni hava alanında teknoloji gösterileri vardı. Türk mühendislerinin yaptığı harika eserleri izledik.

Süper kobra helikopterlerimiz. Silahlı silahsız hava araçlarımız. Yeni yaptığımız bir uçak. Daha neler neler…

Son birkaç yılda ülkemizin yaptığı bu makinaları görüp de geleceğimizle ilgili ümitlerimizin ve beklentilerimizin artmaması mümkün değildir.

Yapılan gösterilerde sadece ülkemizde yapılan uçaklar değil, silahlı kuvvetlerimizin ve diğer kuruluşlarımızın kullandığı uçaklarda boy gösterdi. Hele Türk hava yollarımıza ait bir boğink yolcu uçağının kanatları altındaki hava kuvvetlerimize ait gösteri uçaklarının gösterisi göze çok hoş göründü.

Hele bir de dünya motosiklet şampiyonumuz Sofu oğlunun, bir F16, bir yarış arabasıyla yarış yapması da alaka ve ilginçliği arttırmak bakımından çok iyi oldu. Bütün bunlar ne için yapıldı, ne lüzumu vardı?

Türk insanında asırlara dayanan bir aşağılık psikolojisi mevcut idi. Bundan otuz sene kadar önceleri bir futbol takımımız Avrupalılarla maç yaparken futbolcularımızın ezik ve büzük halleri seyrederken bile fark edilirdi. Hatta ben çevremdekilerle izlerken “eğer ben bu takımın hocası olsam bir oyuncumu feda eder rakipten bir oyuncuyu dövdürür, bu psikolojik ezikliğe bir şekilde son vermenin yolunu arardım” derdim. Demek istediğim bu boyuta karşı aşağılık kompleksi bütün milletimizde mevcut idi. Yaşantımızda, kızlarımızın giyiminde, velhasıl her sahada vardı. “Türk yapamaz, Türk malıysa bozuktur, çürüktür, türkiş, su akar Türk bakar”Bu deyimlerin hepsi ve daha fazlası milletimizi aşağılamak için uydurulmuş sözler ve tavırlardır.

Turgut Özal’ın iktidarıyla bu zihniyet biraz olsun olsun değişmeye başlamışsa da hala kafalardaki bu kompleksi tam olarak atamadık.

“söylemek mecburiyetindeyim” özellikle CHP bu aşağılık kompleksinin devamı için kurumsal olarak sanki bir görev üslenmiş “batıyoruz, yıkılıyoruz, ülke yakında batacak, aç kalacağız, dükkanlar kapatılıyor, kriz var. Hava alanı, köprü, yol, santral, hızlı tren… yapma” bir de bütün bu pislikleri Atatürk’ün arkasına saklanarak yapmıyorlar mı?

Atatürk “Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir, Türk milletinin karakteri yüksektir…” diyordu.

İşte bu iktidar bunu ispat etti. Yaptıklarıyla, icraatlarıyla çağdaş medeniyet seviyesiyle ispat etti. Doğalgazı, kendi uçağımızı, ihamızı, helikopterimizi kendi piyade tüfeklerimizi, hızlı trenlerimizi hep bu iktidar zamanında gördük. Atatürk’ün söylediği “muasır medeniyet seviyesi” bu iktidarla yakalandı. Sarışın bir genç bulup meydanda ona zeybek oynatmaktan, atak helikopterlerimizin havada zeybek oynaması Atatürk’ü daha çok memnun ederdi. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek