HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 04 Ekim 2018, Perşembe 09:28:49 tarihinde eklendi. 1511 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz için; “Fresh Fish Fifteen Lira” zamanı - Ertan Bayer

 Lüleburgaz için; “Fresh Fish Fifteen Lira” zamanı

 

Ekonomik kriz şu gün gelecek bugün gelecek derken 1 Ekim’den sonra kendini gösterdi.  İnanmayan sokağa çıksın esnafla görüşsün. Peki “Biz bu krizde ne yaparız ya da  Lüleburgaz ne yapar ?” Diye düşündünüz mü hiç ?

 

O zaman birlikte sesli düşünelim. İl sınır komşumuz Edirne. İki sınır kapısı Bulgaristan’a iki sınır kapısı Yunanistan’a var. Bunlardan birer tanesi şehir merkezinde birer tanesi de İpsala ve Lalapaşa ilçelerinde.  Yıllardan beri turizmin kaymağını yiyor. Türkiye krizden kırılırken Edirne de krizin geldiği hissedilmiyor.

 

Derken yaklaşık 10-15 gün önce  Edirne’de bulunan çorbacının biri Yunanistanlı bir turistten içtiği  bir çorba karşılığında 5 Euro alıyor. 35 TL yapar. Edirne’de çorba 7 TL, Trakya’nın en pahalı çorbasını içtiğimiz Lüleburgaz’da bile tuzlama 17 TL.  İşte bu turist bu dükkanı Valiliğe şikayet ediyor. Valilik de konuyu Edirne İl Ticaret Müdürlüğü’ne veriyor. Büyük bir ihtimalle bu arkadaşa yüklü bir miktarda para cezası  kesilecek. Bir çorbadan 5 Euro aldığına 5 bin kez pişman olacak.

 

Ancak bu cezalar olayı çözmüyor. Turistler arasında olay duyuluyor. Ve turistler Edirne’de alış-veriş yapmamaya başlıyor.   Havsa, Babaeski, Kırklareli, az da olsa Lüleburgaz ve Çorlu’ya gidiyor.  Ancak bu turizm payından Lüleburgaz halkı yalnız potansiyelin yüzde 10’u kadar faydalanıyor.

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü de Lüleburgaz’a bir otobüs Yunanistanlı  turist, iki otobüs de Bulgaristanlı turist geldi.  O sırada Eski Hükümet Konağı karşısında balık satan mahalleli arkadaşımız,  emekli çaycı Ahmet abiden öğrendiği İngilizcesi ile Yunanistanlı turistlere 10 tane palamut sattı.

 

“Taze Balık 15 Lira” diye başlayan satış “Taze fish 15  Lira”, “Fresh Fish 15 Lira”  ve son olarak da “Fresh Fish Fifteen Lira” olarak son buldu.  Bu arkadaşımız bile bize gösterdi ki Lüleburgaz’da yöneticiler biraz el atsa Lüleburgaz bu turist ziyaretlerinden büyük bir pay alacak.  Ancak Edirneli çorbacının yaptığını yapmamak kaydı ile.

 

O zaman ne diyoruz. Şimdi Lüleburgaz için Edirneli çorbacı gibi olma değil “Fresh Fish Fifteen Lira” diye balıkçı kardeşimiz gibi olma zamanı. Kalın sağlıcakla…

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek