Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 21 Eylül 2018, Cuma 09:29:14 tarihinde eklendi. 1473 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUHARREM AYI - Ahmet Bostancı

MUHARREM AYI

 

Allah’ın yarattığı aylar, günler ve geceler içinde çok kıymetli ve farklı olanlar vardır. İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı da inananlar tarafından fırsat ve ganimet bilinmesi gereken önemli bir zaman dilimidir. Hicri yeni yılın ilk ayı olan Muharrem, İslami zaferlerle dolu, savaşmanın haram kabul edildiği bereketli bir aydır. Bu konuda Yüce kitabımız Kur’an’da, Allah Teala buyurdular ki:

“Doğrusu Allah’a göre ayların sayısı, Allah’ın yerleri gökleri yarattığı günkü yazısına göre on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte doğru olan hesap budur.” (Tevbe:36). Peygamber Efendimiz de hadis-i şeriflerinde;

“Ramazan ayından sonra en kıymetli oruç, Allah’ın ayı olan muharrem ayında tutulan oruçtur.” (Tirmizi. Savm, 48) buyurmuşlardır.

Muharrem ayında tarih içinde çok olumlu ve önemli gelişmeler yaşanmıştır. Mesela; İbrahim (as)in Nemrut’un ateşinden kurtuluşu,  Musa(as)nın Kızıldeniz’i geçip, Firavunun zulmünden kurtuluşu, Cenab-ı Allah’ın yerleri, gökleri yaratması, Cebrail, İsrafil, Mikail, Azrail gibi büyük melekleri yaratması, Adem ve Havva atalarımızın tevbesini kabulü… bu olaylardan sadece bir kaçıdır.

Bu ayda tüm bu güzelliklerin aksine, Müslümanları üzen ve hüzne boğan, olumsuz olaylardan biri olarak tarih sayfalarında yer alan, müessif bir olay gerçekleşmiştir. O da; Şehitlerin seyyidi, Hz. Ali(ra) ve Hz. Fatıma’nın(rah) biricik evlatları, Peygamberimizin(as) torunu Hz. Hüseyin’in(ra) Kerbela’da arkadaşlarıyla beraber şehit edilmesidir. Bu olay istisnasız tüm Müslümanların ortak acısıdır. Bu olayı gerçekleştirenler, Yezid ve taraftarları tüm Müslümanların vicdanlarında mahkum olmuşlardır.

Hz. Hüseyin(ra) Kur’an’ı ve sünneti kendisine rehber edinen, haksızlığa, zulme, adaletsizliğe başkaldıran, hakkın hakim olması için mücadele eden ve bu uğurda şehid olan bir kahramandı.

İslam coğrafyasında ve dünyamızda yeni Kerbala’ların yaşanmaması için uyanık ve ferasetli olmamız lazım.  Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının mücadelesini ve yaşayışını örnek almalıyız. Hakkın ve iyiliklerin yanında yer alarak, kötülüklerle mücadele etmeliyiz.

Muharrem ayı ve yeni hicri yıl tüm Müslümanlara hayırlar bereketler getirsin.

 Şehitlerimizin ruhları şad olsun…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek