33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 13 Eylül 2018, Perşembe 09:31:10 tarihinde eklendi. 1146 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZSPOR-2 - Metin Dikener

LÜLEBURGAZSPOR-2

 

Sevgili spor severler Lüleburgazspor’u gündeme getirdiğimde yazının devamı var dedim. Peki bunu neden söyledim. Yıllarımız futbol’un içinde geçti. Spor yazarlığına HÜRFİKİR  gazetesinde başladım. Bana gazetesinin ön sayfasında yer veren, yazına devam edeceksin diyen Hürfikir gazetesinin çok değerli sahibi ve de kurucusu Mahir Altan ağabeyimi sevgi, saygı ve minnetle anıyor rahmetler diliyorum.  Lüleburgazspor’un  3.Türkiye Profesyonel liginde şampiyonluğa oynadığı yıl Hürriyet  gazetesinin Trakya baskısı ve de spor sayfası vardı. İşte bu sayfa içinde bir spor yazarı lazımdı. Hürriyet gazetesinin usta muhabiri Vahit İşbaşaran  ismimi vermiş. O hafta oynanan maçın kritiğini yaptım. Hürriyet gazetesinin spor servisi onaylarsa yazımız yayınlanacak. Bir iki derken yazılarımız devam ederken, Haberler Müdürü Cemil bey  Trakya spor yazarımızsın diyerek beni ödüllendirdi. Futbolda maç yorumlamak okuyucuya sunmak bir beceri ve tecrübe meselesidir. Okur maçı seyretmiş gibi zevk almalı anlamalı ve de beğenmelidir. Ben Hürriyet gazetesinde  yaşadıklarımın bir benzerini OLAY HABER ‘de de yaşadım. Bu  İnternetin en önemli gazetesinin 10 yıldır beğeni ile izlenen tek spor yazarıyım. Eğer binlerce kişi senin yazını okuyorsa  ben tüm bunlardan dolayı Hürfikir gazetemize bir teşekkürü borç biliyorum. Olay haber’de Fenerbahçe ve Galatasaray ‘ı ele alırken maçlarını yorumlarken futbolda çok transfer yapmakla, çok futbolcu almakla çok para harcamakla iyi takım kurulmuyor. O takım da oynadığı ligte başarılı olamıyor.  Süper ligte şampiyonluğa oynayan takımlara Kasımpaşa’yı örnek olarak gösterdim. Kasımpaşa takımda oynayan fakat oyun şeklini  ve disiplini bozan futbolcuların hepsini gönderdi. Gidin kendinize kulüp bulun dedi. Az adam alarak, çok az para harcayarak bir takım kurdu.  Teknik Direktör’lerinin taktik anlayışını, disiplin içinde sahada birbirlerini tamamlayan futbolcuları ile bu başarıyı yakaladı. Süper liginde lideri olarak yollarına devam ediyorlar.  

Bence Lüleburgazspor bal liginden düştüğü, bölgemiz Süper Amatör kümesinde günü kurtarayım dememeli. Geleceğin takımını kurmalı. Lüleburgazspor alt yapıdan üst yapıya alacağı genç yetenekli futbolculardan oluşan bir takım kurabilirse, devamlı yan yana oynayan birbirlerini iyi tanıyan, taktik anlayışını kavrayan, bunu sahada uygulayan, o futbolcular oynaya oynaya tecrübe de kazanarak mutlaka başarıyı yakalayacaklar. Yazımızın devamı var.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek