Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 07 Eylül 2018, Cuma 09:26:16 tarihinde eklendi. 1588 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EKMEKLERİ İSRAF ETMEYELİM… - Ahmet Bostancı

EKMEKLERİ İSRAF ETMEYELİM…

 

Hepimiz biliriz ki ekmek temel gıda maddesidir. İnsanlar yemeden içmeden yaşayamaz. Gıdalarımızı topraktan elde ederiz. Ancak ülkemizde ve dünyada ekilebilir toprak miktarı günden güne azalış göstermektedir.  Çevre, su, toprak, hava kirliliği, dünyamız için önemli bir tehdittir. Bunun sebebi de insanların açgözlü davranışlarıdır. Rant uğruna tarım alanlarının sanayie ve iskana açılıp heba edilmesidir. Bu durumu Kur’an-ı Kerim şöyle beyan eder: “İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu. Böylece Allah –dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara tattırıyor.” (Rum suresi:41)  Bu ayetten de anlaşılıyor ki; insanlar yaptıkları yanlışların bedelinin bir kısmını daha dünyada iken ödeyecekler ve cezasını çekeceklerdir.

Dünyada ve ülkemizde israf çok yüksek boyutlardadır. Ekmek israfı da bunun en başındadır. Günümüz dünyasında açlıktan milyonlarca insan ölmektedir. Bizim çöpe attığımız ekmekleri, beğenmeyip burun kıvırdığımız yemekleri bulamayıp açlıktan ölen insanlar ve bilhassa çocuklar vardır.

İsraf; devletleri, milletleri, ekonomileri çökerten bir hastalıktır.

İsraf; yangın gibi, deprem gibi sel baskını gibi bir felakettir. Diğer felaketlerden farkı, insan iradesiyle ortaya çıkan bir durumdur.

İsraf;  nimetleri  veren Allah’a isyandır.

İsraf; nimetleri veren Allah’a nankörlüktür.

Allah müsrifleri sevmez.

İsrafın sonu mahrumiyettir. Yokluktur. Kıtlıktır.

İsraf felaketlere davetiye çıkarmaktır.

İsraf; bir şeyin üretimi safhalarında emeği geçen insanlara da saygısızlıktır.

İsraf; insanın kendisine saygı duymamasıdır.

İsraf eden sıkıntı ve zorluk çeker.

İktisatlı olan, israf etmeyen, sıkıntı çekmez, dara düşmez, fakir olmaz…

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek