Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 06 Eylül 2018, Perşembe 10:06:35 tarihinde eklendi. 1366 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kriz ekonomik fırsata çevrilmeli - Ertan Bayer

Kriz ekonomik fırsata çevrilmeli

 

Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminden bugüne kadar hem demokrasi açısından hem de ekonomik açıdan yıprandı. 2018 yılının yılbaşından bu yana da TL özellikle Euro ve Dolar karşısında büyük değer kaybetti.

Lüleburgaz, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yaşayan vatandaşların birçoğu bilir. TL bundan 12 yıl önce komşumuz Bulgaristan’ın para birimi Leva’dan daha değerli idi.  Yunanistan ve Avrupa Para Birimi Euro 2 TL, Dolar’da 1,60 TL yapıyordu. 9 yıl önce de Bulgaristan para birimi Leva ile TL birebir aynı değerde idi. Trakya’da yaşayanların birçoğu alışveriş yapmak için Bulgaristan’a gidiyordu. 

Şu an dolar 6,60 TL, Euro 7,60 TL, Leva’da                       3.90 TL. Bulgaristan’da dövizciler 100 TL’ye 25 Leva veriyorlar.  Durum böyle olunca işler tersine döndü.            Eskiden Türkler Bulgaristan’a alışveriş yapmaya giderken şimdi Bulgarlar Türkiye’ye alışveriş              yapmaya geliyorlar.

Ancak bu hareket doğal yollarla oluyor. Trakya’da bulunan hiçbir yerel yönetimin, ticaret ve sanayi odasının bu Turizm hareketliliğinin daha da artması için bir çaba sarf ettiği yok. Örneğin Trakya’da bulunan belediyeler komşu ülkelerin belediyeleri ile kontak kurup Türkiye’ye alışveriş için gidiş-gelişli araçlar kaldırabilir, ticaret ve sanayi odaları üyesi olan işletmelerin tanıtım broşürlerini komşu ülkelerini meslek odaları ile görüşüp Bulgaristan ve Yunanistan’da dağıtarak tanıtım yapabilir.

Yukarıda belirttiğimiz bu etkinlikler yapılırsa ülkemizde de ekonomik kriz, en azından Trakya’da ekonomik fırsata çevrilebilir, krizin yarattığı ekonomik yıkımlar biraz olsun durdurulabilir.

Bu nedenle başta Lüleburgaz olmak üzere yerel yönetimler ve meslek odaları bu sıkıntılar üzerine de kafa yormalı ve katkı sunmalıdır.  Bizden söylemesi.

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek