Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 05 Eylül 2018, Çarşamba 09:31:44 tarihinde eklendi. 1524 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HALİT DİKMEN VE UNUTULMAYAN DOSTLUKLAR - Metin Dikener

HALİT DİKMEN VE UNUTULMAYAN DOSTLUKLAR

 

Yıllar geçse de unutulmayan, hatırlanan dostluklar ve de yaşanan anılar ne kadar güzel değil mi? Bu yaşadığım olay beni son derece mutlu etti. Bir kişi geldi, ‘patron seni mutlaka bulmamı sonra telefon etmemi söyledi.’  Peki bu patron dediğin kim? ‘Ağbi senin futboldan gelen, seni çok seven bir arkadaşınmış. İsmi Halit, oğlum onun Kuşadası’ndaki turistik otelinde çalışıyor. Ben Babaeski’liyim.’ Teşekkür ederken O, cep telefonunu çeviriyordu. Ben de düşünüyorum ama Türkiye’nin hiç bir yerinde karşılıklı  vede beraber oynadığım takımlarda Halit isminde bir futbolcu arkadaşım olmadı. Telefonda numara düştü. ‘Patron senin söylediğin sarı Metin’i  buldum, buyrun konuşun.’ Alo, buyrun  Halit ismimi  neler yaptığımı hatırımı  ve de sağlığımı soruyor. Ben de bir mukabil diyor teşekkür ediyorum. O devam ediyor. Arkadaşım sana milletvekili olduğum yıllarda, Edirne milletvekili arkadaşlarım ile selamlar gönderiyordum. Bu söz ile bende jeton anında düştü. Halit futboldan değil ama benim çok sevdiğim, taktir ettiğim çok değerli bir arkadaşımdı. Edirne  milletvekili dediği selam söylediği ise futboldan gelen arkadaşım Sn. Evren Bulut’tu. Sevgi saygı ve rahmetle anıyorum. Halit Dikmen Nazillispor’da futbol oynadığım yıllarda üniversite talebesi idi. Bugün bizim İstanbul caddesi gibi o yıllarda trafiğe kapalı Nazilli’nin çok hareketli uzun çarşısı, Halit’in babasının da çarşı girişinde tam köşede  Oto galerisi ve beyaz eşya satan mağazaları vardı. Halit pazar günü oynadığımız maçlarımıza  mutlaka gelirdi. Yemeklerde, gezmelerde beraber eğlenirdik. Çok samimi ve candan bir arkadaşımdı. Halit yıllar sonra Demokratik Sol Parti’de siyasetin içerisine girmiş. Daha sonra bu çalışmasının semeresini alarak Aydın Milletvekili olarak seçilmiş. Halit Dikmen’in milletvekili olduğu yıl, yine çok sevdiğim İsmet Sezgin ağabeyimde Doğru Yol Partisinden seçilerek, İç İşleri Bakanı olmuştu. Ben bu vesile ile beni her gördüğü yerde ‘oğlum’ diyen çok seven İsmet Sezgin ağabeyime de Allahtan rahmetler diliyorum. Halit Dikmen, Kuşadası’na yerleştiğini orada otel ve çok güzel bir lokantası olduğunu mutlaka gelmemi ve misafiri olmamı söyledi. 

Yıllar sonra bir telefonlada olsa hasret gidermek ne kadar güzel değil mi?

Sevdiğim çok eski bir dostun araması, beni bulması dahası unutmaması. Bir vefa göstergesi bu değil mi? Arkadaşıma işlerinde başarılar ama en önemlisi sağlıklı uzun yıllar dileklerimi sunuyorum.             

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek