Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 03 Ağustos 2018, Cuma 09:29:36 tarihinde eklendi. 1211 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HALİL KIZIL - Metin Dikener

HALİL KIZIL

 

Halil Kızıl, bana iki resim getirdi. Biri yanyana diğeri de takım halinde idi. Lüleburgaz Adalet takımında futbol oynadığım yıllarda, takviye olarak aldıkları Pınarhisarspor’da. Bugünkü 8 Kasım Stadının bulunduğu tarla olarak adlandırdığımız alanda, resmi olarak çizilmiş futbol oynadığımız sahada idi. Yıllar geçse de resimde kalan, unutulmayan güzel bir hatıra. O’nun kalede harika kurtarışlar yaptığı, benim de santrafor oynadığım bir maçtan...

Halil Kızıl anlatılacak gibi değil, mutlak seyredilmesi gereken çok klas bir kaleciydi .O  futbolun güzelliğinden istifade ederek transfer olarak Kocaeli’ne gitti. Yıllar ne çabuk geldi geçti. O geçen yıllardan sonra  onun emekli olduğunu bilmek, iyi ve sağlıklı görmek beni son derece mutlu etti. Futbolda yaşanan o güzel günler resimle tekrar dile geldi.

Bizler zaman ve zemin içerisinde  arkadaşlarımızın ve de sevgili ağabeylerimizin  hatırını kırmamak adına bazı maçlarda  bildiğimiz takımlarda takviye olarak oynuyorduk. Ben bu özel maçlarda çok sevdiğim  bugün saygı ve rahmetle andığım ağabeylerim ile aynı takımda futbol oynamanın mutluluğunu yaşadım. Bu konuda bir iki örnekte vermek istiyorum. O yıllarda trakyanın süper takımları arasında gösterilen Edirnespor’u Edirne’de 2-0 yendiğimiz maçta rahmetli Kaya Çakır, rahmetli İlker Tolun, rahmetli Sabri Doğrugider, Hüsamettin İkizler, Naci Tolun ve Erol Büyükmorova gibi çok klas  futbolculardan  oluşan bir takımla Gündoğuspor formasını giyerek bu başarıya imza attık. Türk Milli takımımızın gelmiş geçmiş en iyi kadrosunda yer alan Fenerbahçe’li rahmetli Selahattin Torkal İstanbul Adalet Takımının Teknik Direktörü idi. Adalet genç takımı kendi grubunda şampiyon olunca İstanbul şampiyonunu tayin edecek, diğer grubun şampiyonu Galatasaray karşısında beni Adalet takımında başkasının lisansı ile oynattı. Mithatpaşa bugünün Beşiktaş Arena stadında oynanan bu maçta Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek İstanbul şampiyonluğunu gençler liginde kazandık. Bir gol attığım bu maçta aslında oynamamam gerekiyordu.

Dini bir bayramda Lüleburgaz Çengelli köyüne rahmetli Mustafa Işık ile davetli olarak gittik. Yemekler yendi, sohbetler edildi. Öğleden sonra maç var dendi. Rakip hiç yenemedikleri Çiftlikköy takımı.  Maç oynandı formasını giydiğimiz Çengellispor bu maçı kazandı. Dahası resmi maçlarda Türkiye Amatör kümeler şampiyonasında  Ankara Havagücü’nde oynarken gittim Ankara Jandarmagücü formasını giydim. Türkiye üçünçüsü oldu. Kırklareli bölgesinde Adalet takımında oynarken Kırklareli 33 Tümen Karagücü takım kaptanı idim. Türkiye amatör kümeler şampiyonasında Türkiye 8’incisi olma başarısını gösterdik.

Bunlar geçmişte kalan, unutulmayan hatıralar… Halil Kızıl ağabeyim ile dile gelmesi anlatılması çok daha güzel diyor. Ona sağlıklı nice nice yıllar diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek