33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 31 Temmuz 2018, Salı 09:26:02 tarihinde eklendi. 582 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEĞER CHP’NİN KÖPRÜ DÜŞMANLIĞI “IRSİ” İMİŞ -

MEĞER CHP’NİN KÖPRÜ DÜŞMANLIĞI “IRSİ” İMİŞ

 

Hani “kökten dinci” gibi tabirler vardı ya eskiden, bende bu tabiri kullanmak istedim de yinede “köktenle ırsi” kelimeleri arasında tereddüt yaşadım.

Ben olayı anlatayım da sonra “kökten mi, ırsi mi” siz karar verin. Olay şöyle geçiyor Atatürk zamanında devlet Dersim’e bir köprü yaptırmak istiyor. (Dersim, Tunceli’nin eski adıdır.) O bölge devlet disiplininden uzak, halk vergi vermez, askere gitmez, devlet ulaşamaz bir yer. İşte bu vaziyete son vermek için devlet yol ve köprü yapıyor. Yöre halkı yola da, köprüye de karşı çıkıyor. (CHP’lilerin şimdi yaptıkları gibi). Eh devlet bu ya illa da yapacak. Köprü inşaatının yanına bir karakol ve otuz kadarda asker konuşlandırıyor. Dersim halkıda başlarında Seyid Rıza olmak üzere bu karakola baskın yapıyorlar ve askerlerimizin tamamını öldürüp karakolu da yakıyorlar.

Gecenin bilmem kaçında Dersim Valisi Atatürk’ü arıyor “Efendim askerlerimizi öldürdüler karakolu bass…” Atatürk’ten cevap kısa ve kesin “yakın oraları”. Vali bir müddet susuyor acaba anlatabildim mi diye düşünüyor, bütün cesaretini toplayıp telefonu yeniden çeviriyor. “Eeefendim karakolu bastılar, askerlerimizi öldürdüü..” Cevap daha kesin daha yüksek sesle “yakın orayı dedimmm.”

Ve Atatürk’ün emri, yerine getiriliyor. Dersim yakılıyor. İsyancılardan on binlercesi öldürülüyor “Seyit Rıza yakalanıyor. Çocuklarıyla beraber idam ediliyor. Bu arada da Kılıçdaroğlu’nun sülalesinden de binlerce kişi ölüyor. Hani Kıçdaroğlu için “Seyid” deniliyor ya işte Seyid’liği de Seyid Rıza’dan geliyor.

Sonra ne oluyor? Dersim ismi Tunceli oluyor da o günkü köprü düşmanları etkisiz hale getirilseler de bu mikrop bütün CHP’yi sarıyor. Nerede bir köprü yapılsa ona CHP karşı çıkmaya devam ediyor. Birinci, ikinci, üçüncü Boğaz Köprüleri dahildir buna. Şimdi CHP’nin bu köprü düşmanlığına “kökten köprü düşmanı” mı diyelim? Yoksa Kılıçdaroğlu’nun aşiretinden sebep “ırsi” mi diyelim?

“Şimdi bu da nereden çıktı” diyeceksiniz. Malum CHP’de bir kongre süreci başladı gibi. Kimler kazanacak, kimler aday olacak? Şimdilik “Ben aday değilim” diyen birkaç kişi var. CHP’de aday olacaklar “Ben aday değilim” diye başlıyorlar ya, Kılıçdaroğlu giderse bilgilerimiz elimizde kalır, yazalım dedim. Ne diyordu Kılıçdaroğlu “Hattı müdafa yoktur, kem küm” “Bunu hiç kimse unutmasın” demez mi? Kendisi hariç.

Ben Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin simgesi altı okun manasını da bilmediğinden eminim.

Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek