33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 30 Temmuz 2018, Pazartesi 09:17:57 tarihinde eklendi. 2157 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tekirdağ-Kumbağ Belediyesi - Metin Dikener

Tekirdağ-Kumbağ Belediyesi

 

Ne Tekirdağ Büyükşehir, ne Süleymanpaşa ne de Kumbağ Belediyesi…

50 senedir yazları Kumbağ’a gidip geliyorum, şu Tekirdağ Kumbağ’ı yıllardır huzur içerisinde keyif alacak ve de zevkle yaşanacak  şekle hala getiremediler. Karayolları vazifesini  layığı ile yaparken kendisine ait yollar nefis asfalt  olurken, şu Büyükşehir Belediyesi içerisine giren Kumbağ Belediyesinin kendi bünyesi içerisinde olan daha ziyade yazlıkçıların yaşadığı cadde ve sokaklar toz toprak içerisinde. Yağan yağmurlardan sonra oluşan göl ve çamurdan yürüyecek yer bulamazsınız. Yazlık sitelerin bulunduğu sözde o caddeden plaja kadar yürüyerek gidemezsiniz. Geçen arabalardan ya ezilme tehlikesi  geçirirsiniz ya da o arabaların kaldırdığı toz  içerisinde kaybolup renk değiştirirsiniz. Sözde yazlığa geliyorsunuz. Güzel bir gün geçirmeyi, dinlenmeyi düşünüyorsunuz. Sinirleniyor, moraliniz bozuluyor sonra geldiğinize pişman oluyorsunuz. Sonra haklı olarak Tekirdağ Büyükşehir, Süleymanpaşa ve de dolayısı ile Kumbağ belediyesine kızıyorsunuz.

Kumbağ köydü. Sami Eren Kumbağ’ın Belediye olması için ne mücadeleler yaptı. Sonra mı Sami Eren Kumbağ Belediye Başkanı oldu. Kumbağ’lılar belediye olmanın güzelliğini onunla yaşadı. Peki, Büyükşehir Belediyesi var mıydı? O da Hükümet kararı ile alındı.

Tekirdağ içerisinde Büyükşehir ve de Süleymanpaşa Belediyesi olumlu işler yaparken Kumbağ’da yazlıkçılara çile çektirmek, beceriksizlik örneği  göstermek yakışmadı. O cadde asfalt olsa vatandaşa yürüyüş parkuru yapılsa birde aydınlatılabilse. 50 Senedir bekledik. Göremedik. Bir 6 ay daha bekleriz.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek