Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 19 Temmuz 2018, Perşembe 09:27:20 tarihinde eklendi. 3916 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

1987, LÜLEBURGAZ HACC FOTOĞRAFLARI - Nuri Kahraman

1987, LÜLEBURGAZ  HACC FOTOĞRAFLARI

 

 

İslâm’ın 5 şey üzere binâ edildiği, bunlardan birinin de Hacc, dolayısıyla bu ibâdetin, gücü yeten her Müslüman’a farz olduğu hepimizin mâlûmudur

Şu günlerde hacc mevsimindeyiz. Adaylarımız peyderpey, kâfile kâfile Hicaz bölgesine uçuyorlar. Yolları açık olsun. Rabbim cümlesine Hacc-ı mebrûr yaparak, va’d edildiği şekliyle doğduğu ilk günün safiyetiyle, sıhhat-âfiyet içerisinde memleketlerine dönmeyi nasîp eylesin. Âmin.

Biz eşimle berâber 2011 yılında, bu mukaddes görevimizi yaptık çok şükür. Hatta, Lüleburgaz’dan Aydemir KIRGIZ Bey’le metafta tevâfuk edip birlikte tavaf ta yapmıştık. Rabbimiz, adını Cennete Yolculuk koyduğumuz bu kutlu yürüyüşü gönülden dileyen herkese nasîp eylesin inşâllâh.

Ayrıca, 1977’de, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü 2. Sınıf talebesiyken yarıyıl tâtilinde otobüsle umreye gitmiştik. Hem de Suriye, Irak, Kuveyt üzerinden gidiş, Beyrut, Amman, Şam üzerinden dönüş şekliyle. Kara yoluyla gitmenin tadı ve de çeşitli boyutlarıyla feyzi daha başka elbette. İnşâllâh gönül coğrafyamız tekrar bir huzur ve kardeşlik iklîmine döner de buralardan gidip gelmeler tekrar mümkün olur. Rabbimizden yakın zamanda müyesser kılmasını niyâz ediyoruz.

Her neyse, bizim bu günkü meramımız, 1985 Hazîran’ında tâyinimiz çıktıktan 2 yıl sonra bir seminer vesîlesiyle geldiğimiz Trakya’da, bitiş sonrası bir-kaç gün kaldığımız Lüleburgaz’da tevâfuk eden Hacı Uğurlama Merâsiminden çektiğimiz fotoğrafları sizlerle paylaşmak. Bakalım tanıdık isimler bulabilecek misiniz?

Kimbilir o fotoğraftakilerin kaçı hayattadır? Rabbimiz ölenlere rahmet eylesin. Kalanlara da sıhhat-âfiyet, hidâyet üzere uzun ömürler ihsan buyursun. Son tahlilde de onları, bizleri, tüm ehl-i îman kardeşler olarak, ümmeti olduğumuz Efendimiz (SAV)in komşuluğunda buluştursun inşâllâh diyor, cümleye Ordu’dan kâlbî sevgi ve de saygılarımızı sunuyoruz ves’selâm…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek