Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 19 Temmuz 2018, Perşembe 09:26:48 tarihinde eklendi. 1245 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sevgili spor severler, - Metin Dikener

Sevgili spor severler,

 

Geçen sene kurulan Kırklareli bölgesi 2 inci amatör kümesine katılan Adaletspor kulübü, oynadığı B grubunda büyük başarıya imza atarak bölgemiz 1 inci amatör kümesine yükseldi. Başta Adaletspor Kulübü Başkanı Özgür Uslu ve Yönetim Kurulu üyelerini sahada mücadele eden, ter döken, giydiği formasının hakkını veren başarılı bir şekilde futbol oynayan tüm futbolcu kardeşlerimi, takıma emeği geçen takımı yönlendiren antrenörlerini candan kutluyorum. Lüleburgaz’da yıllar sonra Adaletspor kulübünün kurulması girdiği ilk yılında bir üst lige çıkması beni de son derece mutlu ve memnun etti. Dahası beni çok eski güzel günlere götürdü.

 

Lüleburgaz’da iki amatör spor kulübü vardı. Biri yeşil beyazlı Yeşilova tahminen 1930, diğeri kırmızı beyazlı Adalet Spor kulübü ise 1955 yılında kuruldu.  Bende adalet genç takımında  futbola başladım. O yıllarda bölgemizde yalnız 1 inci amatör küme lig maçları oynanıyordu. 1. Alpullu Şekerspor, 2. Kırklareli gençlik, 3. Kırklareli Başakspor, 4. Lüleburgaz Adalet, 5. Lüleburgaz Yeşilova, 6. Babaeski Gençlik, 7. Mandıra Adaspor, 8. Pehlivanköyspor. Tabii daha sonraki yıllarda  Kırklareli  Özgüvenspor, Kırklareli 33. Tümen Karagücü, Lüleburgaz 65. Tümen Karagücü.

Bunlar ligin güçlü takımları arasında idi. Adalet takımı, resmi lig maçlarında asker olan futbolcusunu oynatınca tüm oynadığı maçlarında hükmen mağlubiyet alarak  küme düşürüldü . Düşürüldüğü  yılda bölgemizde 2 inci Amatör kümesi kuruldu. O kurulan ligin namağlup şampiyon takımı da  Adalet takımı oldu. Ben de adalet kulübünün  ilk resmi lig maçlarında oynamanın, şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadım.  İşin enteresan tarafı o yıllarda 14 yaşını doldurmayan futbolculara kulüpler resmi lisans cikaramıyor,  takımlarında da  oynatamıyordu. Ben bu maçlarda oynamak için bir sene bekledim. Hayret ettiniz değil mi?  Oysa  Brezilya mili takımı 1958 Dünya kupası şampiyonu olurken, oynadığı futbol ve attığı gollerle PELE isimli futbolcusu 18 yaşına daha yeni giriyordu. Daha sonraki yıllarda dünyanın en iyi futbolcusu olarak seçildi. Daha sonra Türkiye’de de doğrular yapılarak amatör liglerde gençler ligi kuruldu.

 

Lüleburgaz Adalet kulübü, ‘’Adalet’’ ismini İstanbul Profesyonel liginde oynayan Adalet kulübünün izni ile aldı. Kırmızı-Beyaz olan renklerini de değiştirmedi. Adalet, İstanbul Balat semtinde bulunan Adalet Battaniye fabrikasının takımıydı. Takıma bu ismi veren ise, fabrikanın sahibi olan Adalet Hanım’dır. Adalet Hanım aynı zamanda İkinci Cumhurbaşkanımız rahmetli Sn. İsmet İnönü’nün dünürüdür. 1967 yılında Adalet ve Yeşilova takımlarının birleşmesi ile Lüleburgazspor kuruldu. Yeşilova’nın yeşili, Adaletin kırmızısı renklerini alan Lüleburgazspor, o yıl kurulan 3. Türkiye Profesyonel ligine alındı. Yapılan dış transferler ve Yeşilovalı-Adaletli futbolculardan oluşan Lüleburgazspor, oynadığı ligin en iyi takımları arasında idi.

Yıllar sonra Lüleburgaz’da Adalet ismi ile yeniden bir takım kurulması ve de çok başarılı olması beni son derece memnun etti. Eğer bu takıma Adalet ismi verildiyse, bu takımın forma renkleri de kırmızı-beyaz olmalı, aslına uymalı.

 

Adalet kulübüne emeği geçenleri tebrik ediyorum. Oynayacakları 1. Amatör küme lig maçlarında da başarılar diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek