33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 12 Temmuz 2018, Perşembe 09:11:06 tarihinde eklendi. 1078 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İhmal faciayı getirdi - Ertan Bayer

İhmal faciayı getirdi

 

8 Temmuz 2018 tarihi  95 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamenter sisteminin  son günü idi. 9 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçildi. Cumhuriyet’in değerini iyi bilen Trakyalı için acı gündü. Bu acı gün saat 17.00’de yaşanan tren kazası ile daha da acı olmuştu.

Cumhuriyet’in simgesi olan demir ağlarda artık bizlere “Bizimde son günümüzdü” dedi.  Tren Trakya’da  25  canı ebediyete gönderdi.  300’ü geçen yaralısı vardı.  Trakyalı parası olmadığında  yolculuğunu trenle yaptı. Ama asla dağa çıkıp devletine kurşun sıkmadı. Zamanında açılım yapanlarında da yanlış yaptığını ilk Trakya söylemişti.

Bizler nasıl bu günlere geldik. Aslında Cumhuriyetin tüm hikayesini tren rayları anlatıyordu bize. 5 yıl önce Trakya’da demir yollarında çalışan demir yolları bekçilerinin işlerine son verilmesi ile Türk Ordusu’nun Ergenekon Davası’ndan içeri atılması neredeyse aynı tarihlere denk geliyordu. Demiryolları’nın bekçilerinin işlerine son verildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileri ise hapse atılmıştı.

Demiryolu bekçileri eğer işten atılmasa idi. Muratlı –Çorlu arasındaki bu ihmal tespit edilecek. Ve onarım yapılmadan seferler yapılmayacaktı.  Tıpkı Türk Ordusu’nun ülkesine sahip çıkacağı gibi.

AKP nasıl iktidar oldu? Kendisinden önceki iktidarların halkı ihmal etmesi ile, kaza nasıl oldu ? TCDD’nin yolların bakımını ihmal etmesi ile.  İhmal kaza getirdi. Halkımız Cumhuriyeti, Trakya halkı da 25 canı kaybetti.

İhmallerin ve kazaların yaşanmayacağı günler dileğiyle, kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek