Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 05 Temmuz 2018, Perşembe 09:32:35 tarihinde eklendi. 1404 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Delege sistemini kaldırmadan iktidar olamaz - Ertan Bayer

CHP Delege sistemini kaldırmadan iktidar olamaz

 

10 Eylül 2017’de Lüleburgaz’da CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün delege seçimleri başladı.  Kasım Ayı’nın ilk haftasına kadar devam etti. Delege seçimlerinde aynı parti üyeleri belki de 20 yıllık arkadaşlar birbirlerine küstü. Kimisi işten atılmakla tehdit edildi, kimisine belediyede iş vaat edildi.

Delege seçimleri bittiğinde Lüleburgaz CHP savaştan çıkmış gibiydi.  Biz sadece Lüleburgaz böyledir  diye düşündük ama Türkiye’nin her yeri böyle imiş. Üye bu seçimleri parti içi bayrak yarışı olarak algılamayıp direk ölüm kalıp mücadelesi olarak algılıyor yada algılatılıyor.  Lüleburgaz’da ki delege seçimlerinde kavga edip hala konuşmayan var. Bunlarla mı mücadele edeceksin 16 yıldan beri iktidar olan bir parti ile ?

Bu nedenle CHP eğer iktidar olmak istiyorsa delege sistemini kaldırmalıdır. Tüm seçimlerini üye bazında yapmalıdır. Böylelikle İlçe Başkanlığı seçimlerinden önce delege seçimlerinde partililer birbirleri ile kavga etmez aidatını düzgün ödeyen üye aday da olabilir oy da kullanabilir. Aksi halde böyle giderse bırakın iktidar olmayı oylar yüzde 20’nin bile altına düşer.

Kendi içinde birlik ve beraberliği sağlamazdan Türkiye’de iktidar olunamaz. CHP de birlik ve beraberliği ancak tüm seçimleri üye bazında yaptığında sağlar. Bu sistemin ardından CHP’nin kabul edeceği ikinci  sistem de  Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu’nu oluşturan isimlerin ağırlıklı olarak CHP’nin yüzde 40’in üzerinde oy kaldığı bölgelerden oluşturmasıdır.  Eğer bu bölgelerden oluşursa bunları başarısı ve Genel Merkezi olumlu etkiler.

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek