Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 28 Haziran 2018, Perşembe 09:37:38 tarihinde eklendi. 1222 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İstemiyorsa zorlamayacaksın - Ertan Bayer

İstemiyorsa zorlamayacaksın

 

Doktor Murat’ın geliri aylık 30 bin TL idi. Ama ülkesinde yaşayan herkesin kendisi kadar olmasa bile en azından aç yatmamasını istiyordu. En çok da hastanede asgari ücretle yarı sigortasız çalışan temizlik işçilerinin rahat yaşaması için siyasete girmişti. İktidarın tersi için oy kullandı.

Öğretmen Kemal;  Karı –koca çalışıyor, aylık geliri 6 bin TL idi. Erzakları da köyden geliyordu.  Kendilerine göre rahattı. En çok da okullarda hademelik yapan, sözleşmeli çalışan işçilerin rahat etmesini istiyordu. Oylarını iktidar karşıtı kullandı.

Turizmci Çağdaş, aylık 5 bin Euro gelire sahipti. Turizm bölgelerinde çalıştığı için Alman emeklisinin emekli maaşı ile Türkiye’de bir ay rahat rahat tatil yaptığını görüyor, kendi emeklisi için üzülüyordu.  Bunun için muhalefete oy verdi.

Fabrika müdürü Metin’in aylık geliri 15 bin TL idi. Rahatı yerinde idi. Ama kendi için değil   fabrikasında asgari ücretle çalışan işçilere acıyordu. Kendisi için değil o işçilerin iyiliği için asgari ücreti 2 bin 200 TL yapmak isteyen adaya oyunu verdi.

Türkiye 24 Haziran seçimlerine gelirsek…. Seçim öncesinde kazanamazsak iç savaş olur tehditleri başladı, Devletin Resmi Haber ajansı seçim sonuçlarını  4 gün önce duyurdu. . YSK’nın ve AK Saray’ın etrafı kamyonlarla çevrildi.

Lüleburgaz’da 113 bin 453 seçmen var. Seçim sonuçları gece 24.40’ta açıklandı. 56 milyon seçmenli Türkiye’de iktidar partisi saat 21.30’da zafer kutlamaya çıktı.

Seçim gecesi birçok spekülasyonlar oldu. CHP Genel Başkanı Bülent Tezcan; “Seçim ikinci tura kaldı “ derken bir buçuk saat sonra “Herkes evine gitsin, direnmeyin” dedi.

Muharrem İnce; “Bu sonuçlar şaibeli deseydi” durum farklı olurdu. Ancak  O’da Erdoğan’ın kazandığını kabul edince seçim artık bitti.  CHP Genel Merkezi de o gece Erdoğan’ın oylarını yüzde 44 olduğunu söyledi. Hadi diyelim ki yüzde 44  aldı. …

Seçim sonuçları açıklandığında ise iktidar partisinin en az yüzde 10 farkla birinci olduğu kesindi. Doktor Murat’ın, Öğretmen Kemal’in Turizmci Çağdaş’ın, Fabrika Müdürü Metin’in acıdığı hastane çalışanı, hademe, fabrika işçisi ve emekliler de iktidar partisine oy verdiler.  Ve seçimden sonra Doktor Murat’ı, Öğretmen Kemal’i, Turizmci Çağdaş’ı Fabrika Müdürü arayıp “Nasıl koyduk?” diye dalga geçtiler.

Böyle bir dönemde iktidar partisi,  bırakın yüzde 50’yi  yüzde 20 den fazla oy alıyorsa,   senin daha iyi yaşamaları için acıdığın bu insanlar da seçimden sonra seni arayıp “Nasıl koyduk?” diyorlarsa  yapacağın bir şey yok kardeşim. İstemiyorlarsa zorlamayacaksın.

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek