Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 23 Haziran 2018, Cumartesi 09:47:43 tarihinde eklendi. 3498 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Ölçek ve Örnekliğinde; Etnik Renkler, Mistik Kuruluşlar, Sivil Örgütler, Siyâsî Tercihler… - Nuri Kahraman

Lüleburgaz Ölçek ve Örnekliğinde; Etnik Renkler,   Mistik Kuruluşlar, Sivil Örgütler, Siyâsî Tercihler…

 

Lüleburgaz Ölçek ve Örnekliğinde; Etnik Renkler, 

Mistik Kuruluşlar, Sivil Örgütler, Siyâsî Tercihler…

Sevgili dostlar. Lüleburgaz bizim öğretmenlik mesleğinde ilk göz ağrımız. Dolayısıyla gönül bağımız, fırsat buldukça gerçekleşen ziyâretlerle devam ediyor. Orada çok güzel günlerimiz geçti, unutulmayacak hâtıralar ve dostluklar yaşandı. Kendimizi bir yanıyla oralı hissedişimizin bir nişânesi olarak Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi'nde köşe yazdığımızı söylememiz yeterli olacaktır sanırız.

Tabiatıyla sık sık bu gazetenin sitesine giriyor, hem havâdisi tâkip ediyor, hem de irtibatımızı sürdürmüş oluyoruz.Zaman zaman köşe yazarı arkadaşlardan iktibas yaptığımız da oluyor burada.

Bu gün de, çok hoş bulduğumuz, öğretici bir haberi paylaşacağız sizlerle. Bize ilginç gelen, haberden çok, altına imzasını atan kuruluşların adları. Sizlerin de beğeneceğinizi umarak ilgilerinize arz ediyoruz.

Derdimiz burada, beyanattan öte, toplumun renkleri, bunların düşünülmesi, rahatlıkla teşkilatlanması, gerektiğinde bir araya gelip dayanışmaları. Sizlerce de çok güzel değil mi? Ben okuyunca içim kıpır kıpır oldu.

Bizim zamanımızda bunların hiç biri yoktu. 80’nin ilk yılları. 12 Eylül Darbesi'nin ardından, 90’ların şubat soğuğu dönemleri. Kim ne derse desin, açıklama bir yana, alttaki sivil kuruluş isimleri dahî, 2000'lerle başlayan son birkaç beş yılın, ülkemize neler kazandırdığının bir kanıtı olarak yetiyor.

LÜLEBURGAZ'DA KÜLLİYE KÜLTÜRÜ

Bir de, buraya imza atmayan diğer kuruluşları da düşündüğümüzde, Lüleburgaz’ı, sanki imparatorluk dönemi âdetâ bir Osmanlı Sancağı örneğiymişçesine değerlendirmek durumunda kalıyoruz! Bu kadar çeşitlilik, özgürlük ve o oranda da barış, hoş görü…

Böylesi ancak bir Osmanlı bakıyyesinde olabilir ki, Lüleburgaz, onca tahrîbâta rağmen, geniş Vakıf toprak ve Külliyesi’nin son ve tek kalıntısı da olsa Sokollu Mehmet Paşa Câmii, çevresiyle berâber bu geleneği canlı tutarak günümüze yansıtmaya yetmiştir. Dolayısıyla, târihî eserler yalnız başına kuru bir binâ olmayıp, toplumun ruh boyutunu canlı tutan bir iksir mesâbesindedir. Bu eserler varlıklarıyla toplumsal hayâta bir derinlik, asıl-asâlet, canlılık, renk ve de çeşni katarlar. İlim, irfan, kültür, esin kaynağı olurlar. Bunu göstermek adına bu haberi buraya alıyoruz.

Bunu yaparken sizlerden ricâmız, habere konu plâtformun çatısı altındaki tüm kuruluşların adını tek tek okumanız. Göreseceksiniz ki, ne kadar muhteşem ve de biz bunu yazılaştırmakta ne kadar haklıyız!

İŞTE TOPLUM, İŞTE HABER!

Demek ki orada; kültür seviyesi yüksek, okumayı seven, kimliğine, kişiliğine, târihine, coğrafyasına sâhip çıkan, memleketi ve insanları için bir şeyler yapmaya çalışan bir toplum, sosyâlitesi renkli, kanlı-canlı, hareketli bir toplumsal hayat var.

İşte sevgili dostlar, bu kadarı her yerde olmuyor. Özellikle de, geçmişine her hangi bir medeniyetin damga vurduğuna dâir târihî figürlerin bulunmadığı, bir kültürün makarrı olamamış, kimlik kazanamamış, gel-geç, soyut, kondu yerleşimlerde bu zenginlik ve enginliği aramak beyhûdedir.

Her neyse, sadede gelelim; haber şöyle: Sivil Toplum Kuruluşları Platformu 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleriyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Lüleburgaz Öğretmenevi’nde 20 Haziran Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirilen basın açıklamasına AK Parti Kırklareli 3.sıra Milletvekili Adayı Kadriye Tokat, Ak Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Akın Çetinbaş, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gündüz, Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Platform adına basın açıklamasını Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyüp Sabri Erdem okudu.

 KADINLAR-ERKEKLER, ÖYKÜLER-ROMANLAR!...

Erdem “Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Plâtformu'nu oluşturan; Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, Ruba Vakfı, ÖNDER İmam-Hatipliler Derneği, İHH, Altınbaşak Derneği, ÖNSİAD, Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyânet-Sen, Büro Memur-Sen,Lüleburgaz Altınoluk Derneği, Lüleburgaz'ın Târihî Eserlerini Koruma ve Onarma Derneği, Lüleburgaz Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, Zindan Baba Tasavvuf Yolu Derneği, Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Mîmar Sinan İlim-Kültür ve Dayanışma Derneği, Lüleburgaz Romanları Yardımlaşma Derneği, Özerler Mahâllesi İlim-Kültür Derneği,Lüleburgaz Batı Trakya Romanları Derneği, Lüleburgaz Sergenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurudere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Üsküplüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurudere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Takvâ Hanımlar Derneği, Lüleburgaz Pazarcılar Odası, Kocasinan İlim-Kültür ve Dayanışma Derneği, LİMDER, Lüleburgaz İmam-Hatip Okulları Plâtformu, Lüleburgaz Ak Romanlar Derneği ile birlikte bugün 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri ile ilgili basın açıklaması yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz."

Böyle başlayan metin uzun açıklamaların sonunu şöyle bağlıyor:

SEÇİMLER, CUMHUR, İTTİFAK, DUÂ...

“Bizler sâdece temsîl ettiğimiz kuruluşların değil; ülkemizi yıllardır hayâlleriyle, idealleriyle ilmek ilmek dokuduğu hedefleriyle buluşmayı bekleyen milletimizin, Afrika'dan Arakan'a, Pakistan’dan Bosna'ya, kalplerini bizlere yöneltmiş, umutlarını bizlere bağlamış, Türkiye'nin başarısı için dualar eden milyonlarca mazlum kardeşimizin, İsrail kurşunlarına hedef olan bebeklerin, umutlarını ülkemizin mevcut gidişatının devamına bağlamış yüz milyonlarca mazlumun sorumluluğunun ağır yükünü omuzlarımızda taşıyor olmanın bilinciyle Cumhur İttifakı’nın yanında olduğumuzu beyan eder, yapılacak olan seçimlerin başta milletimize hayırlı olmasını ve mazlum İslâm âleminin kurtuluşuna vesile olmasını, âlemlerin Kayyumu ve Rabbi olan Allah-û Teâlâ'dan niyaz ederiz.”

Biz de, tüm bu güzelliklerin de bir nevî icbâr ve ilhâmıyla, kendisini muhayyel, Lüleburgaz Sevenler Derneği Fahrî Başkanı telâkkî meyânında olarak, bu güzel duâya gönülden âmin diyor, seçimin hem milletimiz-memleketimiz, hem dünyâ ve de ukbâmız için hayırlara medâriyeti dileğiyle, cümle canlara sevgi ve de saygılar sunuyoruz değerli dostlar; ves’selâm

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek