Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 07 Haziran 2018, Perşembe 09:31:28 tarihinde eklendi. 1001 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akdeniz’deki SOL rüzgar Türkiye’de de esecek mi ? - Ertan Bayer

Akdeniz’deki SOL rüzgar Türkiye’de de esecek mi ?

 

Yunanistan  3 yıl önce batak bir ülke idi. İktidarda ki sağ parti devlet mallarını dikkatsizce harcıyor, rüşvet almış başını gidiyordu. Halk fazla krizde değildi, devlet krizde idi ama sıranın halk sıranın kendisine  geleceğini tahmin ediyordu.  Bizden iyi yanı sadece ADALET iyi işliyordu. Oyların çalışmayacağını herkes biliyordu.

 Seçim oldu. Yunanistan’da yaşayan koyu Hıristiyan’ların da koyu Müslüman’ların da oyunu alan Sosyalist Düşünceli SOL lider Alexis Chipras iktidara geldi.  Dini siyasetin ve devlet yönetiminin içinden çıkardı. Devletin giderlerini azalttı.  Kendisi de 70 metrekarelik baba evinde oturdu devlete ne saray yaptırdı, ne makam arabası aldırdı.

Chipras’ı gören vekiller ve bakanlar daha fazla kemer sıktı. Nihayetinde Yunanistan’da halk değil devlet kemer sıktı ve devlet krizden kurtuldu.  Şimdi Yunanistan uyguladığı ekonomik programlarla AB’nin örnek gösterdiği ülke oldu.

İspanya  da sağcı liderin yönettiği ülke idi. Liderler ülkeyi yönetirken Hıristiyanlığın ve milliyetçiliğin arkasına sığınıyordu. İşçi haklarında geriye gitmeye başladılar. Halk kemer sıkmaya başladı.  Kendileri gibi bir Akdeniz ülkesi olan Yunanistan halkını örnek aldılar ve iktidara Sosyalist görüşlü SOL lider Pedro Sanchez’i getirdiler. 3 yıl sonra İspanya’nın ekonomik başarılarını okuruz.

24 Haziran’da Türkiye’de seçim olacak. Ülke 16 yıldan beri siyasal İslamcılar tarafından yönetiliyor. Başka partilerin yaptığı hataları kendileri yaptıkları zaman Allah’tan diyorlar. Bunların zamanında kadına şiddet, çocuğa tecavüz, torpil ve yandaşlık zirve  yaptı.  Kendi gibi düşünenlere kendi çocuklarını  başlarına bir şey gelecek diye emanet edemiyorlar. Halkı oy verme karşılığında hazır yemeye alıştırdılar.

Türkiye’de halkın önünde şimdi  bir şans var. Ya kendileri gibi Akdeniz ülkesi olan Yunanistan ve İspanya’nın yaptığını yapıp  SOL lider Muharrem İnce’yi başa getirecek. Ya da seçimlerden sonra bugünleri bile arayacak.

Merakla bekliyoruz. Akdeniz ülkelerinde esen SOL rüzgarın  Türkiye’de  de esmesini  istiyoruz. Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek