Lüleburgaz’da bayramlaşma LYSA’da yapıldı
İstanbul’dan dönüş yaptı, köyüne muhtar oldu
Bugün ve yarın 30 derece
Encümen ve komisyonlar belli oldu
Bu yazı 02 Haziran 2018, Cumartesi 09:41:55 tarihinde eklendi. 1035 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ramazan Ayı Hakkında Hadis-i Şerifler – 2- - Ahmet Bostancı

Ramazan Ayı Hakkında Hadis-i Şerifler – 2-

 

14- Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün Anne ve Babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün Ben yanında zikredildiğim zaman bana salat okumayan kimsenin de burnu sürtülsün! (Tirmizi, Daavat 110, (3539))

15- Kim oruçlu olduğu halde unutur ve yerse veya içerse orucunu tamamlasın çünkü ona Allah yedirip içirmiştir. (Müslim, Siyam 171)

16- Kim Allah rızası için bir gün oruç tutarsa, Allah onu yetmiş sene Cehennem ateşinden uzaklaştırır. (Camiüs Sağir)

17- Kim oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar yazılır üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz. (Tirmizi, Savm 82, (807);

18- Ramazanda Allah’ı zikreden magfiret olunur. Ve o aydan Allah’dan dilekte bulunan kimse de mahrum edilmez. (Ramuz El Hadis/Hz. Cabir (r.a))

19- Kadir gecesini, kim sevabına inanıp onu kazanmak ümidiyle ihya ederse, geçmiş günahları affedilir.(Müslim, Müsafirin, 174)

20- “Ramazan orucu farz, teravih namazı ise sünnettir. Bu ayda oruç tutup, gecelerini de ibadetle geçirenin günahları affolur.”(Nesai)

21- “Oruçlunun ağzından çıkan koku, Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.” (Kütüb-i Sitte, 3082)

22- “Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibaret, duası makbul, ameli de çok sevaptır.” (Deylemi)

23- Kadir gecesini, Ramazanın son onunda arayın. (Buhari, Leyletü’l-kadr 3)

24- “Oruç sabrın yarısıdır.” (İbn Mace, Siyam 44)

25- Oruç, kişi onu günahlarla delmedikçe, bir kalkandır. (Camiu’s-Sağir)

26- Ramazanda orucunu tutup da Şevval’den de altı gün tutan kimse bütün sene oruç tutmuş gibidir. (Müslim, Siyam 203)

27- Oruçlarda riya yoktur. Aziz ve Celil olan Allah buyurduki: “O Benam içindir. Onun mükafatını bizzat Ben veririm. (Çünkü) Oruçlu yemesini, içmesini Benim için bırakır.” (Buhari/Ebu Hureyre (r.a.))

Resulullah Efendimiz (sallallahü aleyhi ve selem) buyurdular: “Muhakkak Allahü Teala Ramazan orucunu size farz kıldı. Ben de gecelerinde teravihi sünnet kıldım. Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek bu ayın orucunu tutar, geceleri kaim olursa (teravih namazı ve sair nafile namaz kılarsa), annesinin onu dünyaya getirdiği günü gibi günahlarından kurtulur.” (Sünen-i Nesai)

Hayırlı Ramazan-ı Şerifler

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek