Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 18 Mayıs 2018, Cuma 09:41:36 tarihinde eklendi. 2731 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CENNET, CEHENNEM; SEÇİM, RAMAZAN... - Nuri Kahraman

CENNET, CEHENNEM; SEÇİM, RAMAZAN...

 

Sevgili dostlar. Dünyâ çok hızlı dönüyor. Dünyânın hızı aynıdır, değişmez de; gündemler öylesine hızlı ve sürpriz bir şekilde, tâkip edilemeyecek girift boyutlarda seyr'ediyor demek istiyoruz. Meselâ; Ağustosta sürpriz erken seçim derken kendimizi birden daha da erkende, 24 Hazîran'da bulduk. 

Bulduk dedik de, İnşâllâh bu târih de öncekilerde olduğu gibi, halkımızın, ülkemizin, kayıplarını telâfî edip, kimi yitiklerini daha bulduğu, bütünü tamamlamağa yaklaştığı müstesnâ târihlerden biri olacaktır. İnancımız, aşkımız, niyetimiz, dâvâmız ve de olaya bakışımız bu.

Kendimizi buna endeksleyip gerekli girişimleri yaptıktan sonra, köy, kasaba, Samsun, Ankara, İstanbul yollara vurup, mülâkât, ziyâret, seyahat eksenli koşuşturmalar içerisindeyken Rahmet iklîmi Ramazan bizleri sarmaladı. Ancak, kâfirlerin, o hiç bitmeyen kini, hak-hukuk tanımazlığı, çağdaşlık soslu işgâlciliği bu güzel mevsimi şöyle bir ağız tadıyla karşılamamıza müsâade etmedi yine. Filistinli kardeşlerimiz yeni bir işgâle mâruz kaldı. Buna rızâ göstermeyince de kurşunların hedefi oldu. 100'e yakın şehid, binlerce gâzî var. Görüntüler dayanılacak gibi değil. Hoyratlıklar da hazmedilir cinsten olmadığı gibi.

MAKASLAR, ELBİSELER, KUMAŞLAR!...

Bu anlamda, doğrusunu söylemek gerekirse, gelişmeler hiç hayra alâmet değil. Kâfir iyice azıttı. Avrupası, utanmadan, sıkılmadan, alay edercesine, kimi Kur'an âyetlerinin kaldırılmasını seslendirme cür'etini gösterirken, Amerikası da güpe gündüz, elini kolunu sallaya sallaya, kızıyla, kızanıyla dağdan gelip bağdakini kovuyor. 

Kısaca, ortamlar, hem havada, hem denizde, hem de karada gitgide daha da gerginleşip, makaslar daralıyor. Bakalım bu makas neyin makası, neyi kesecek, kimi doğrayacak; ve de sonuçta coğrafyaya ne gibi bir elbise biçilip giydirilecek?! Daha doğrusu, giydirilmeye çalışılacak! Çünkü, önce Allâh'tan aldığı güç ve uyguladığı denge siyâseti bağlamında ülkemizin buna, böylesi tiranlığa, oldu-bittiye göz yumması mümkün değil.

FIRTINALAR DURSUN YANA!...

Dolayısıyla, kendimizi fırtınalı günlere hazırlamalıyız. Küffar bize diz çöktürmek için, siyâsî, iktisâdi, kültürel, medyatik her türlü argümanları ve enstrümanlarını harekete geçirmiş durumda.  Sanki bir kıyâmete doğru gider gibiyiz. Sonuçta, küçüğü, büyüğüyle kıyâmet te bizim için. Bu Allâh'ın emri. Öyle, ya da böyle; bundan kaçınmak mümkün değil. Bir gün behemahal karşımıza çıkacak. Rabbim, Ramazan kuşanarak, Namaz kuşanarak, gerektiği gibi, her hâle göre islâmî duruşunu göstererek bu kıyâmetleri ilâhî kıyamlarla karşılayıp ölümü öldürebilenlerden eylesin cümlemizi inşâllâh, sevgili dostlar.

Netîcede, bunca hay-huy arasında, gerçek gündemimizi ibâdet olarak merkeze alabilirsek, tüm diğerleri teferruat olarak kalır ve bizi teslim alarak köleleştiremezler. İşte o zaman, şâirin dediği gibi;

CEHENNEM OLSA GELEN, SÎNEMİZDE SÖNDÜRÜRÜZ;

BU YOL Kİ, HAK YOLUDUR; DÖNME BİLMEYİZ, YÜRÜRÜZ!

Değil mi ki, Ramazan'ın anlamı, 'cehennemi yakan ateş'tir; o zaman ne mutlu orucu tutup "kalkan" ve de Ramazan'a tutunup, cehennem ateşiyle tutuşarak yanma tehlikesini, Allâh'ın izniyle bertaraf edenlere! 

ULUBEY'DE SEÇİM, SİYÂSETTE ERDEM!...

Gelelim seçime. Aday adayları belli. Ankara'ya çağrıldılar. Geçen Çarşamba mülâkâtlar yapıldı. Kimi taşraya döndü. Kimi Ankara'da kulis peşinde. Çoğunluk nerede, ne yapıyor; çok belli değil. Sessiz ve derinden bir mücâdele devam ediyor. Ulubey Yorum Gazetemiz Ulubey aday adaylarını manşete taşımış. Verdiği dengeli haberler ve güzelce harmanladığı mesajlarla târihe not düşmüş. Teşekkür ederiz. Dileğimiz ve de samîmî temennîmiz temiz geçmişi, hasbî birikimi, eksilmez heyecanıyla kim halka, millete faydalı olacak, dâvânın güzelliklerini, siyâsetin fazîletlerini halka yansıtacak, kirden, kinden, kibirden uzak bir seyir sergileyemeye muvaffak, son tahlilde de Ordumuz ve de yurdumuz için kimler daha faydalı olacaksa onların adaylığa seçilmesidir.

TECELLÎDEN TESELLÎYE ADÂLET!....

Elbette, şimdiye kadar ki gelenek îtibârıyle bu noktada adâletin tecellîsi oldukça zor. Öncelikle böyle bir irâde beklemek, daha da ilginci bir kriter belirlemek olası değil. Belirleyici olanların objetif olacağını düşünsek bile, neye göre objektif? Kaldı ki, bu işlerde sübjektif tercihler ağır basabilmektedir. Dolayısıyla bu işler tamâmen bir nasip meselesidir. Mâmâfih; Rabbimizden bu ulvî görevi en hayırlılara nasip, ya da nasip olanların niyet ve gayretlerini hayırlara tebdil etmesini niyâz ediyoruz. Zîrâ, iş çok ve oldukça zor, durumlar ve de dönemler kritik. İrâdeye, güce, duruşa, doğruluk, dürüstlük ve de dâvâ bilinciyle liyâkate her zamankinden çok ihtiyâcımız var. Allâh (CC) yardımcımız olsun. Âmin...

RAHMET, MAĞFİRET, ZAFER, FİLİSTİN!...

Gelecek haftaya adaylar belli olacak. Yollar hareketlenecek. İftarlar, sahurlar, terâvihler, mukâbelelerle berâber toplumda bereketli bir canlılık yaşanacak. Rabbimiz cümlemizi Ramazan'ı; başı RAHMET, ortası MAĞFİRET, sonu da CEHENNEMDEN KURTULUŞ niyeti ve de keyfiyetiyle yaşayıp muvaffak olanlardan, böylece vâdettiği sürpriz mükâfâtlara erenlerden eylesin inşâllâh... Âmin!...

Bu meyânda, Yüce Mevlâ'dan, Ramazanın bereketinden ziyâdesiyle feyzyâb olmayı, siyâsetin hareketinden de özlemlerimize karşılık gelecek bereketler bulmayı, küffardan, başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere, geçmişte milletimize, hâlen tüm dünyâdaki kardeşlerimize yapmakta oldukları zulümlerin intikâmını almayı nasîp etmesi niyâzıyla berâber hepinize şu an bulunduğumuz Gebze-Darıca sahurundan, sise takılmadan öğleye kavuşmak temennîsiyle sevgiler ve de saygılar sunuyoruz sevgili dostlar, ves'selâm...

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek