Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 04 Mayıs 2018, Cuma 09:29:50 tarihinde eklendi. 2837 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nuri Kahraman, Ak Parti’den Aday Adayı - Nuri Kahraman

Nuri Kahraman, Ak Parti’den Aday Adayı

 

Eğitimci-Yazar Nuri Kahraman da aday oldu

Nuri Kahraman da müracaat etti

Kahraman’ın Adaylığı İlgi Uyandırdı

Nuri Kahraman, Ben de varım dedi

 

Eğitimci-Yazar Nuri Kahraman da aday adaylığını açıklayan isimler arasındaki yerini aldı. Ak Parti Ordu İl Merkezi'nde Kayıt işlemini gerçekleştirip belgeyi İl Başkan Yardımcısı, İl Başkanlığı Seçim koordinasyon Merkezi (SKM)Başkanı Halil Öz'ün elinden aldıktan sonra kısa bir açıklama yapan Kahraman, icraatlarıyla ülkeye yepyeni bir soluk, millete özgüven ve şahlanış, coğrafyaya ümit, dünyâya örneklik bahşeden AK Parti hareketinin içerisinde yer almanın herkes için onur verici olduğunu söyledi.

 İnancımız, milletimiz ve geleceğimiz adına bu zamana kadar lnsanlarımızla berâber sivil toplum içerisinde gerçekleştirdiklerimizi bu kutsal çatı altında, daha bir heyecan ve güçle, yine hep beraber olmak üzere sürdürüp taçlandırmaya karar verdik. Çocukluk çağlarımızdan bu yana, elimizden geldiğince, partimizin yaptığı ve daha da gerçekleştirmek istedikleriyle birebir örtüşen hedefler çizgisinde geliyoruz. Ak Parti bu milletin, hepimizin hayâllerinin billurlaşmış, ete-kemiğe bürünmüş somut hâlidir.

Bunca güzelliklere içerden katkıda bulunma şerefini yaşama, bir nefer keyfiyetiyle bu kutsal, asil ve ümit mücadelenin içinde yer alma adına 24 Haziran'da yapılacak olan 27. Dönem genel seçimlerinde, Ak Parti Ordu ili milletvekili aday adayı olarak halkımızın huzuruna çıkmış bulunuyoruz. Tüm halkımızın, partili büyüklerimizin, dâvâ arkadaşlarımızın, delege kardeşlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, gönüldaş ve de meslektaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.

24 Hazîran hem ülkemiz, hem de tüm dünyâ için dönüm noktası niteliğinde çok önemli bir târih. Bu bağlamda çok daha kararlı, istikrarlı ve temellerine bağlı, sağlam hareket etmek, duruşumuzu fabrika ayna ve ayarlarına göre gözden geçirmek, silkinip kendimize dönmek, tâzelenmek durumundayız. Onun için bu dönem kısa fakat etkileri uzun olacak bir dönem.

Rabbimiz tüm mazlumlara acısın ve de hepimizin, özellikle ülkemizin yardımcısı olsun. Yüce Mevlâ, 24 Hazîran’da, gerek kendimiz, gerek âilemiz, ülkemiz ve de milletimiz için, bölge ve de insanlık için hayırlı sonuçlara ulaşmayı nasîp eylesin.

 

 

Biyografi. Nûri KAHRAMAN, 1957, Hazîran 8’de, Ordu-Ulubey’e bağlı Eymür’de doğdu.

İlkokulu köyünde,(1968)  Orta ve Liseyi de Ordu İmam-Hatip Okulu’nda tamamladı.(1975) İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun olduğu yıl;1979.

 Akabinde, 5 yıl öğretmenlik yapacağı Lüleburgaz Lisesi’ne atandı.                Sonra, 4 yıla yakın Ordu-Akkuş İmam-Hatip Lisesi’nde müdürlük yaptı.

1989-90 Öğretim Yılı’nda, MEB tarafından staj yapmak üzere Cezâyir Üniversitesi’ne gönderildi.

En son, Ordu İmam-Hatip Lisesi öğretmeniyken 2005'de emekli oldu.

Bu arada, çocukluk yıllarında başlayan yazı faaliyetlerini sürdürdü.

Şiir ve yazıları, Diyânet Çocuk, Kandil Çocuk, Gül Çocuk, Selâm Çocuk, Türkiye Çocuk ve Can Kardeş gibi yayınlar başta olmak üzere Sebil, Boğaziçi, Türk Edebiyatı, İslâmî Edebiyât, Dil ve Edebiyat, Hakses, Altınoluk dergilerinde, Yeni Devir, Millî Gazete Yeni Akit ve Sağduyu gibi gazetelerde yayınlandı.

Şiirleri, ders kitapları ve antolojilerde yer aldı. Bestelenenler oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olan ve Ordu Şûbesi’nin kuruluşunda yer alan yazar,  Ensar Vakfı’nın da 13 yıl Ordu Şûbe Başkanlığı'nı yürütmüştür.

Bu süreçte Ordu Ensar adlı bir dergi-bülten yayınına öncülük etmiştir. Kurucularından olduğu günlük Ordu Hayat Gazetesi'nde 5 yıl süreyle yöneticilik ve köşe yazarlığı yaptı.

Yazı ve şiirleri, Ordu Vizyon, Ordu Hürses, Ulubey Yorum, Ordu Vona, Bolaman Haber, Lüleburgaz Hürfikir gibi çeşitli yerel,  ulusal yayın organları ve haberordu.com, orducu.com, kerasushaber.net gibi internet sitelerinde yayınlamaya devam etmektedir.

Hâlen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ordu Şûbe Başkanlığı yanında, Ensar Vakfı, İslâmî Hizmet, İlim Yayma Cemiyeti, Orimder, ORŞAYAB gibi bir çok vakıf ve dernekte de üyeliği bulunmaktadır.

Geçmişte, Ayışığı Kitap Fuarları, Ordu Şiir Günleri ve özellikle Eskipazar Kır Gezileri gibi organizasyonlarda faal rol oynayan yazarın, Ümit Çiçekleri ve Bahr-i Sevdâ adlı iki şiir kitabı ve yayınlanmayı bekleyen yüzlerce şiir ve yazıları vardır.

Nûri Kahraman evli olup, “en güzel şiirlerim” diye nitelediği;

Sevdenur, Betül, Sâlim Ensar ve  Yûsuf Kerem adlarında dört çocuk babasıdır.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek