Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 04 Mayıs 2018, Cuma 09:29:31 tarihinde eklendi. 655 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİR ÇATI SAĞLAM BİR TEMEL ÜZERİNDE ÇATILIR -

BİR ÇATI SAĞLAM BİR TEMEL ÜZERİNDE ÇATILIR

 

Temel ilk defa bir yelkenliyle yolculuk yapmaktadır. Yolda fırtınaya tutulurlar. Kaptan gemisini kurtarmak için tayfalara emir yağdırmaktadır. “Halatları çekin, yelkenleri indirin, direkleri yatırın…” Temel bakar bakar ve kaptana seslenir “Kaptan kaptan yukarılarla boşuna uğraşıp durma, bunun temeli bozuk…”

Yani geminin TEMELİ bozukmuş. Öyle görmüş Temel.

Muhalefet Cumhurbaşkanlık seçiminde bir çatı aday tespit etmeye çalıştı. Bu işin kaptanı da Temel Reis’ti. Yani eski Sivas Belediye reisi Temel Karamollaoğlu. Peki, bu işin temeli neden bozuk olsun? Sebep çok. Mesela bu kaptan Temel’in bir İngiliz’le evli olduğunu işittim “E, ne var bunda” diyeceksiniz. Doğru, hiçbir şey yokta önümüze “Abudik kubidik” işler çıktığında gayri ihtiyari insanın kafasına takılı veriyor. Mesela bir Kızılderili atasözü vardır, derler ki “Bir derede, balıkları kavga ederken görürseniz, bilin ki oralardan bir İngiliz geçmiştir.”

Hindistan’ın üç devlete bölünme hikayesini bilir misiniz siz? Eskiden Bangladeş, Pakistan ve Hindistan hepsi de bir devlet iti. Zaten de hepsi de bir millettirler. Çoğu inanç itibariyle Hindu, yarıdan biraz azıda Müslümandır. Bir Kurban Bayramı sabahı üç kişi bir ineği çekerek götürmektedir (inek Hindular için kutsaldır) önüne birileri çıkar ve sorar “o ineği nereye götürüyorsunuz? – Bugün Kurban Bayramıdır, kesmeye götürüyoruz.” Soran adam avazı çıktığınca bağırmaya başlar “Ey Hindu kardeşlerim yetişin, Müslümanlar bizim ilahımızı kesecekler…” İneği çekenlerde aynen bağırırlar “Yetişin Hindular bizi öldürüyorlar” ve her taraftan fırlayan Hindular ve Müslümanlar birbirlerine girerler. Oluk gibi kan dökülür ve de o ineği çekenlerde önüne çıkıp kavgayı başlatanlarda İngiliz sefaretine girerken görülürler, nasıl? Korkulmaz mı bu İngiliz’den? Olaylar menfi yönde sıralanınca insanın aklına acayip şeyler geliyor. Mesela Sivas olayları sırasında bu adam belediye reisiydi, ve de en çok suçlanan kişiydi. Günahsız yere bir sürü masum hala içeride çürürken bu adam neden bir gün bile ceza almadı?

Ortadoğu da İngilizler’in sömürgeleştirdiği Arap kralları neden birer İngiliz’le evlidirler?

Erbakan’ı anma toplantısında Uğur Dündar gibi nice din ve Erbakan düşmanını hangi yeraltı teşkilatı bir araya getirdi? Bu toplantı üzerine Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan neden “Babamın partisi işkal altındadır” dedi. Dedik ya arkadaşlar bu işin temeli bozuk temeli ama şükürler olsun Türk Milletinin TEMELİ sağlamdır.

Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek