Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 27 Nisan 2018, Cuma 09:24:50 tarihinde eklendi. 667 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EYVAH, BU SEÇİMDE MUHALEFET UÇKURU KOPUK YAKALANDI -

EYVAH, BU SEÇİMDE MUHALEFET UÇKURU KOPUK YAKALANDI

 

İkinci Dünya Harbi’nin ilk yıllarıdır. Kahire’de bir toplantı yapılır. Bu toplantıda ABD başkanı Rozvert, İngiliz Başkanı Çorçil ve de Türkiye Cumhurbaşkanı İsmet Paşa vardır. Mevzu, Türkiye’nin de Almanlara karşı savaşa girmesidir. Özellikle Çorçil İsmet Paşayı çok sıkıştırmakta, illa da savaşa girmesinde ısrar etmektedir. İsmet Paşa da “Silahımız yok, paramız yok, savaşa hazır değiliz” gibi bahanelerle işi geçiştirmeye çabalamaktadır. Sonunda Rozvert lafa girer Çorçil’e dönerek “Bırak ısrar etme anlaşılan İsmet Bey pantolonu aşağıda yakalamak istemiyor.” Der.

“Pantolonu aşağıda yakalamak” deyimi ABD’de çok kullanılan bir sözdür. Bu deyim, şu sıralarda bizim muhalefete tam da uymuyor mu?

Bu hadiseyi anlatırken bizim oralarda vaki olan bir hadisede aklıma geldi. Olay şudur. Bizim köyde gözü kara bir arkadaş vardır. Komşu köyden birisiyle bozuşuyorlar, ona temiz bir dayak atmak için fırsat kollamaya başlıyor ve o fırsatı da buluyor, şöyle ki yakınımızda Kalkım adında bir kasaba vardır. Pazar günü orasının pazarıdır. Bütün çevre köylüler oraya pazara gelirler ya o da gelmiş. Pazarda rakibini görüp takip eden bizim kişi onun umumi tuvalete girdiğini görmüş. Tam adam ihtiyacını giderirken kapıya tekmeyi vurduğu gibi içeriye dalmış. Yahu adam ne yapsın, pantolonları mı toplasın, yoksa ardı ardına suratına inen yumrukları mı savuştursun? Yahu şu Ak Parti ve MHP’nin de yaptığı aynen öyle değil mi? Şimdi bu muhalefet ne yapsın? Daha dışarıdan destekler gelecekti, çeşitli kumpaslar olacaktı. Yeni yeni iftiralar uydurulacaktı. Planlar, planlar yapılacak yeni çareler düşünülecekti. Haberi muhtelif kanallardan izlemeye çalışırım. Şu anda gördüğüm kadarıyla muhalefetin durumu nedir biliyor musunuz? Hep uçkurdan gidiyoruz ya. Yine bizim oralarda söylenen bir söz vardır, karışık işler için denilir ki “uçkuru kopmuş yörük şalvarı gibi” derler. On iki metre basmadan yapılan bir şalvar düşünün. Uçkur bi koparsa nasıl toplayacaksın. Yanlardan tutsan ön arka sarkar, ön arkayı toplasan yanlar sarkar.

Şimdi en önemlisi, CHP’nin adayı kim olacak?

Kimlerle nasıl ittifak yapacak? Neyse, ben yazıyı yazarken “Muhasebeci Kenan” CHP’nin adayı olduğunu açıkladı. Bi daha da onu yazalım. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek