Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 27 Nisan 2018, Cuma 09:24:31 tarihinde eklendi. 1143 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hz. AİŞEYE İFTİRA (İFK HADİSESİ)-2 - Ahmet Bostancı

Hz. AİŞEYE İFTİRA  (İFK HADİSESİ)-2

 

Olayın üzerinden bir ay zaman geçmişti. Henüz bu hususta peygamberimiz(as)e vahy gelmemişti.

Efendimiz(as) Kayınpederi Ebu Bekir’in evine gitti. Eşi Aişe’nin yanına oturdu. Kendisine bu konu hakkında;  “bir şey söylemeyecek misin?.”  diye sordu.  Aişe cevap olarak: “Vallahi Yakup(as)un oğulları ile olan durumundan başka getirecek misal bulamıyorum. Artık bana düşen güzel bir sabırdır. Allah’tan yardım dilerim.” Dedi. Ve devam etti.

“Bir müddet sonra peygamber (as)e vahy gelmeye başladı.  Vahyin ağırlığından Rasülüllah(as) kış günlerinde dahi terlerdi. Aynısı oldu. Olduğu yere uzandı. Başının altına bir yastık koyduk. Üzerini örttük. Bir süre bekledik. Vahy hali üzerinden kalkınca Rasülüllah’ın yüzü gülüyordu. “ Müjde ya Aişe! Allah seni temize çıkardı.!” Dedi. Hepimizi bir sevinç kapladı.  Babam kalkıp hemen alnımdan öptü. İnen ayetler de Cenab-ı Hak mealen şöyle buyuruyordu:

“İftirayı atanlar, içinizden bir zümredir. Bunu sizin için bir şer saymayın. Aslında bu sizin için bir hayırdır. Böyle imtihanlar sizin sevaba erişmenize vesiledir. İftira atanların her birinin günahtan kazandığı hisse vardır. Onlardan günahın büyüğünü alan kimseye büyük azap vardır.”

“Bu iftirayı işittiğinizde, mümin erkek ve kadınların kendileri hakkında hayır düşündükleri gibi mümin kardeşleri hakkında da hayır düşünerek, “bu apaçık iftiradır” demeleri gerekmez miydi.”

“Bu iftirayı ispatlamak için dört şahit getirmeleri gerekmez miydi.”

“O zaman iftirayı dilden dile naklediyor ve hakkında bilginiz olmayan şeyi ağıza alıp söylüyor, yaptığınızı da basit görüyordunuz. Halbuki o Allah katında çok büyük günahtır.”

“Eğer üzerinizde Allah’ın lütuf ve merhameti olmasa, helak olup giderdiniz.”(nur suresi.11-20)

Bir gün Abdullah b. Abbas’tan Aişe(ra) ile ilgili ayetlerin tefsiri soruldu ve şu cevabı verdi: “Allah dördü, şu dört şeyle temize çıkarmıştır.”

1-Yusuf (as)u Züleyha’nın kendi yakınlarında birinin şahitliği ile temizlemiştir.

2-Musa(as)yı Yahudilerin dedikodularından,  elbisesini alıp getiren taşla temizlemiştir.

3-Hz. Meryem’i kucağındaki bebeği (Hz. İsa)yı konuşturarak, “ben Allah’ın kulu ve peygamberiyim” dedirterek temizledi.

4-Bu ayetlerle de Aişe(rah)i temize çıkarmış ve Muhammed (as)in şanını yüceltmiştir.

Aişe validemizin özellikleri;

1-Cebrail (as) Aişe (rah) suretime girip, “ Ya Muhammed! bu senin eşindir.”  Demiş, dolayısıyla peygamberimiz, Aişe annemizle Allah’ın emriyle evlenmiştir.  2-Rasülüllah’ın tek bakire eşidir.             3- Eşlerinin içinde bir tek onun yanımda kendisine vahy gelmiştir.  4-Annesi, babası ve kendisi birlikte hicret etmişlerdir. 5-Hakkında ifk ayeti (kendisini temize çıkaran) inmiştir. 6-Rasülüllah Eşi Aişe’ninin dizinde son nefesini verdi. 7-O’nun odasında vefat etti. 8- O’nun odasına defnedildi.                                       ALLAH ONDAN RAZI OLSUN.

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek