HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 23 Mart 2018, Cuma 09:24:54 tarihinde eklendi. 1066 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YAHUDİLİK VE SİYONİZM - Ahmet Bostancı

YAHUDİLİK VE SİYONİZM

 

Yahudilik İbrahim (as) peygamberle başlar. O’nun neslini devam ettiren İshak (as) ın oğlu Yakup(as)un 12 oğlu vardı. Bu soydan gelenlere İsrailoğulları denir. Yakup(as)un 12 oğlundan birinin adı olan, “Yahuda”dan dolayı bu dine “Yahudilik” denir. Yahudiler, Yusuf(as) sayesinde Mısır’a yerleştiler. Yusuf(as)tan sonra Mısır krallarınca asırlarca köleleştirildiler. Musa(as) İsrailoğullarını kölelikten kurtardı. Musa (as) dan dolayı bunlara “Musevi” denmeye başlandı.  Musa (as) Mısır’da sıkıntı çeken Yahudileri oradan çıkardı. Sina dağında Allah kendisine  10 emri indirdi. 10 emir şunlardır.

1-Allah’tan başka ilahların olmayacak.

2-Putlara tapmayacaksın.

3- Allah’ın adını boş yere anmayacaksın.

4- Cumartesi günü hiçbir iş yapmayacaksın.

5-Babana ve anana hürmet edeceksin.

6-Adam öldürmeyeceksin.

7-Zina etmeyeceksin.

8-Çalmayacaksın.

9-Yalan şahitliği yapmayacaksın.

10-Komşunun hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin.

10 emrin Cumartesi yasağı dışında kalanları bütün peygamberlere gönderilen, ortak emirleridir. Kur’an’da aynı emirleri Müslümanlara  emretmektedir.

Yahudiler bu emirlere uymamaktadırlar. Asi bir millettir. Onlara göre Siyonizmin hedefleri için her şey meşrudur. Tarihinde peygamberleri dahi şehid eden bu millet, dünyadaki birçok savaşın, terörün, fitnenin müsebbibidir.

Yahudilik ırka dayalı bir dindir. Annesi Yahudi olmayan bu dine mensup olamaz. Devletlerini kurabilmek için Siyonizm diye bir ideoleji benimsediler.  Adını siyon dağından aldığı söylenir. Bu ideolojiye göre hedefe ulaşmak için her şey mubahtır. 10 emir lafta kalmıştır…

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek