Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 15 Mart 2018, Perşembe 09:23:45 tarihinde eklendi. 1174 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ın marka değeri yok ama marka dertleri var - Ertan Bayer

Lüleburgaz’ın marka değeri yok ama marka dertleri var

 

Yıllardan beri yani en az 15 yıldan beri klasiktir “Lüleburgaz’ın nesi meşhurdur?” diye birbirimize sorarız marka değerimiz var mı diye bakarız.

Kimi çorbası, kimi köftesi meşhurdur der. Bazıları demokrasisi bazıları kızı bazıları tozu, bazıları çöpü, bazıları trafiği, bazıları sokak köpekleri meşhurdur derler. Bu sayılanların birçoğu Lüleburgaz’ın dertleridir.

Yani Lüleburgaz’da marka değerimiz yok ama marka derdimiz var.  Son 3 yıldan beri bu marka dertlere bir yenisi daha eklendi. Bu marka derdinin adı da “Araç trafiğine kapalı caddede egzoz bağırtarak ralli yapan motosikletler” derdi.

Çünkü Lüleburgaz dışına çıktığımız zaman marka değerlerimiz ile değil marka dertlerimiz ile biliniyoruz.  Yakında kim milyoner isterde “Trakya’da son 15 yıldan beri çöp sorunu ile uğraşan ama bir türlü çözemeyen ilçemiz hangisidir” diye bir soru geldiğinde tüm Trakya’nın aklına Lüleburgaz gelir bundan emin olun.

Oysa biz Lüleburgaz’ın marka dertleri ile değil, marka değerleri ile akla gelmesini isteriz.  Trakya’da yaşayanların Lüleburgaz’ı çöpü yerine çorbası ile, çaresiz sokak hayvanları yerine güzel hayvan barınakları ile, içinden çıkılmayan trafik sorunu yerine insanların trafikten kaçtığı bir şehir olmasını isteriz.  Bisiklet yılının yanında bisiklet yolunun da olmasını isteriz.

Marka dertlerimizden kurtulduğumuz, marka değerler yaratabildiğimiz bir şehir olma ümidi ile kalın sağlıcakla…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek