Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 06 Mart 2018, Salı 09:38:09 tarihinde eklendi. 553 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖZELLEŞTİRMEYİ BANA SOLCULAR SEVDİRMİŞTİ -

ÖZELLEŞTİRMEYİ BANA SOLCULAR SEVDİRMİŞTİ

 

Siyasi çekişmelerin yarım asırdan daha fazladır içersindeyim. İdealim Türk İslam ülküsü anlayışındadır. İlk yıllarımda milliyetçilik duygularıyla özelleştirmeye karşıydım. 1973 seçimlerinde CHP iktidarlarını gördük. Bir de baktık ki kamu iktisadi kurumlarının ürettiği hiçbir mal piyasalarda bulunmaz oldu. Yağ yok, tuz yok, sigara yok… Solcular bu yoklukları “zenginler sakladı” diye izah ediyorlar. Tabiki buna da inanan saflar oluyor. Peki, aslı nedir? Mesela sigarayı zenginler nasıl saklasın? O zamanki sistem şimdiki gibi değil. Sigara fabrikaları devletindi, yani Tekel (Tek-El). Yine Tek-elin en küçük kasabalara kadar dağıtım ağı vardı. Üreten Tek-El dağıtan Tek-El, yani devlet. Peki, zenginler bunun neresindeler? Ha bakın şunu da söyleyeyim. Fabrika ve dağıtım ağındaki bütün, genel müdür, müdür kim varsa CHP hepsini değiştirmiş kendi adamlarını doldurmuştu. Peki, onlar mı sakladılar sigarayı?

Sadece sigara değil bütün devletin ürettiği ihtiyaç malları birden ortaklıktan yok oluvermişti.

Peki, bunun aslı neydi? Anlatayım, ne zaman CHP iktidara gelse sokaklarda ne kadar solcu militan varsa devlete ait iş yerlerine dolduruyordu, on kişinin çalışacağı yerlere yüz kişi duruyordu sonra da o iş yeri iş göremez hale geliyordu.

Zaten maksat üretim yapmak değil üretimi durdurmak, devleti batırmaktı. Sonuçta da aynen öyle oldu. Kamuya ait iş yerleri hepside batmıştı. Sonra ne oldu? MHP geldi Tekel Bakanlığı’nı merhum Gün Sazak aldı, biranda bütün devlet fabrikalarında üretim yüzde yüz, yüzde iki yüz arttı ve ortalık bolluğa boğulu vermişti. Nasıl oldu bu iş? O solcu eşkıyaları ülkücüler fabrikalardan sopalarla kovdular da ondan. Şurada Türkgeldi Çiftliği vardır, yaşayanlar hala anlatıyorlar. Solcu işçiler grev yapmışlardı, yumurtaları çiğneyip kırmışlar, sütleri logarlara dökmüşler, dahası inekleri sağdırmayarak memelerinin körelmesini sağlamışlar. Sağmalı inekler hepsi kasaplık olmuştu. İşte ben bunlara şahit olduktan sonra “Tek çıkar yol özelleştirmedir” kanaatine vardım. Anavatan Partisi’nin şişman bir ekonomisti vardı, adını unuttum. Televizyonda birgün şöyle demişti “Bana yetki verin devlete ait bütün fabrikaları satayım. Ülkemi bu bataklıktan kurtarayım. Sonra da beni ASIN” Evet devlet hantaldır. Memurlar vurdumduymazdırlar, birçoğu da hırsız oluyor. Onların elinden bu arpalıkları alıp devleti kurtarmak lazımdır. Ha bakın birde şu var eğer böyle iş yerleri solcuların eline geçerse kasten batırmak için çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı batırdığı gibi. Ben özelleştirmeye böyle bakıyorum

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek