Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 23 Şubat 2018, Cuma 09:38:47 tarihinde eklendi. 829 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FİKRET ADIGÜZEL - Metin Dikener

FİKRET ADIGÜZEL

 

Fikret, Lüleburgazspor’un İstanbul Eyüp Şafakspor’dan transfer ettiği bir futbolcu. Sol açık oynuyordu. Resmi lig maçlarımızda orta sahanın solunda takımın klas futbolcuları arasında idi. Tekniği mükemmel olan hırslı bir yapısı vardı. Transferle gelen takımda banko oynayan üç dört futbolcudan birisi de Fikret idi. Uzunköprüspor’lu Ziya değişmeyen santraforumuzdu. Yine İstanbul Bağlarbaşı’ndan alınan Rasim defansın son adamıydı. Lüleburgazspor’un  iskeletini oluşturan  Lüleburgazlı 8 futbolcuyduk. Geçen haftalarda  yedinci olarak Yalçın Tarzan’ı da kaybettik. Fikret, Yalçın’ın cenazesine gelemedi. Çok üzüldüğünü söyledi. Geçtiğimiz günlerde Fikret, Yalçın’ın ailesine baş sağlığı dilemek ve de takım arkadaşlarını görmek için Lüleburgaz’a geldi. Necati Kayhan, Ali Tunca ile beraber oturup o eski geçen güzel günleri konuşuyoruz. Vefat eden 1967 yılının  kadrosunda başarılı bir şekilde forma giyen Erol, Mehmetcan, Rafet, Hüsamettin, Mehmet, Kaan ve Yalçın’ı sevgi saygı ve rahmetle andık.

Fikret, Lüleburgazspor’da 4 sezon çok başarılı bir şekilde futbol oynadı. Daha sonra Boluspor’a transfer oldu. Fikret o eski günleri şöyle dile getirdi. ‘’Lüleburgazspor’da ilk 2 sene maçlarımızı Kırklareli Atatürk stad’ında oynadık’’. Ali Tunca devam etti. ‘’Kırklareli’ne lider olarak gelen Düzcespor’u 2-1  mağlup ettiğimiz maçta  attığın o süper galibiyet golünü hala unutmuyorum’’. Fikret’in attığı o golü bende tastik ettim. Maçtan sonra büyük olaylar yaşandı. Futbolda yaşadığımız  güzel ve enterasan anılar bir bir anlatıldı. Necati Kayhan, 2.Profesyonel liginde  rahmetli Ali Ahmet ile defansın  en sağlam ikilisi idik. Transferde yöneticiler bizimle anlaşma cihetine gitmediler.  Küme düştüler. Bunlar futbolda yapılmaması gereken hatalar.

Yıllar sonra Lüleburgazspor 2.Türkiye profesyonel ligine yükseldiğinde yine düşme potasında idi. Yöneticiler bana geldi. Eğer bu takım küme düşecekse sen düşür dedi. Aslında süper bir kadroya sahiptik. Türkiye kupasında  Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı eleyen yarı finale çıkan bir takımın küme düşmesi çok enteresan değil mi? Gittiğimiz deplasmanlardan puanlar aldık. Son maçımızı iç sahada oynadığımız maçı da kazanarak kümede kaldık. Türkiye’de oynanan maçlarda şikeler yapılmıştır. Tabii bazıları hatır şikeleridir. Bunlar geçmişte yaşanmıştır. Bu konuda Erman Toroğlu bir spor programında şike yapıcaksanız bunu gidin Lüleburgazspor’dan öğrenin dedi. Fakat Erman’a cevap veren olmadı. Sonra bunu bana söylediler. Bende Olay haber’den  Erman’a Türkiye’de şikeyi sen daha iyi bilirsin dedim.  Erman’la ben  aynı grupta 2 sene futbol oynadım. O,  Ankara Güneşspor ‘da idi. Ligin son maçında  deplasmanda  şampiyonluğa oynayan Sakaryaspor’u nasıl oldu da 1-O mağlup ederek, kümede kaldınız dedim. Bu soru bir TV Spor programında ona soruldu, cevaplamadı. Daha neler neler anlatıldı. Bunlar yıllar evvel yaşanmış anılardı.

Yıllar sonra takım arkadaşımla vedalaşmak, tekrar buluşmak dileği ile dedik.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek