Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 08 Şubat 2018, Perşembe 09:30:41 tarihinde eklendi. 2848 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Kurultayı’ndan Lüleburgaz karlı çıktı - Ertan Bayer

CHP Kurultayı’ndan Lüleburgaz karlı çıktı

 CHP’nin 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılan 36.  Büyük Kurultayı’nın ismi Türkiye şartlarına göre değiştirilerek Adalet ve Cesaret Kurultayı oldu.

Kurultayı‘ da,  Ramazan Ayı’nda Adalet Yürüyüşü yapan Kemal Kılıçdaroğlu kazandı. Kimilerine göre CHP ve Türkiye kaybetti kimilerine göre CHP ve Türkiye kazandı. Bu ülke genelinde siyaset yapan siyaset adamlarının veya kurultay delegelerinin tartışması gereken bir konu.

Ancak biz olaya yerelden bakıyoruz. Yerelden baktığımızda CHP’nin 36. Büyük Kurultayı’nda kazanan Lüleburgaz oldu, Kırklareli oldu ve Trakya oldu.  Çünkü Lüleburgazlı 34 yaşındaki Avukat Emrah Arslan CHP Genel Merkezi’nin Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi seçildi.

Hepinizin bildiği gibi CHP Kırklareli İl Başkanlığı’nda önceki il başkanı tarafından ottan ve çöpten nedenlerle il genel meclis üyeleri ile birlikte birçok parti üyesi disipline verilmişti. Bu disipline verilenler arasında CHP’nin önceki dönem ilçe başkanı da vardı. Disipline verdirenler arasında da milletvekilinin ismi geçiyordu.

Ancak artık durum böyle olmayacak. Lüleburgaz, Kırklareli, Trakya hatta Türkiye’de haksız nedenlerle partisinin şahsi çıkarlarını düşünen yöneticilerinin verdiği yanlış kararlara dur diyecek bir kişi olan Avukat Emrah Arslan artık Ankara’da CHP için hizmet verecek.

Bunun yanında Kurultay’a 5 gün önceden giden CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya da kurultay öncesinde yapmış olduğu çalışmalarla 25 ismi Parti Meclisi’ne sokmak istedi. Bu isimlerden 23 tanesi parti meclisine girdi. Bu isimler yarın öbür gün bölgemizin Belediye Başkan Adaylarını, eğer atama olursa milletvekili adaylarını belirleyecek. Bu belirlemelerde de Lüleburgaz söz sahibi olacak

İşte tüm bu olanlardan dolayı CHP’nin 36. Büyük Kurultayı’nda yani Adalet ve Cesaret Kurultayı’nda kazanan Lüleburgaz oldu, Kırklareli oldu, Trakya oldu, dolaylı olarak Türkiye oldu.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek