HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 29 Ocak 2018, Pazartesi 09:24:56 tarihinde eklendi. 1659 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GELMİŞ GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI - 4 - Metin Dikener

GELMİŞ GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI - 4

Renkli bir siyasi hayatı olan, iki dönem Belediye Başkanlığı daha sonra ise Milletvekili olarak kendini  TBMM’de bulan Ahmet Sezal Özbek’ten sonra yapılan Belediye Başkanlığı seçimini kazanan isim Çetin Yelmez’di.

CHP’de yıllar sonra Belediye seçimlerini kazandı. Çetin Yelmez seçimlere girmeden evvel çarşı içinde olmak kaydı ile bir seçim bürosu arıyordu. Dükkanımın hemen yanında küçük dükkanım var, burada serisi bitmiş ayakkabıları satıyoruz. Ben bu durumu öğrenince küçük dükkanımı boşaltıp Çetin Yelmez’in emrine tahsis ettim. Herhangi bir ücret talep etmedim. Burada siyaset bir yana dostluklar çok önemli. İşte yaşanmış güzel bir anı; Kentspor, Lüleburgaz’ın Kırklareli Bölgesi amatör kümesinde oynayan çok klas futbolculardan oluşan bir takımı. Başkan Erkan Yenice, As Başkan Çetin Yelmez, Vezne Faruk Gürçay, Genel kaptan Feridun Çarıkçı. Beni misafir ettiler. Bu çok sevdiğim arkadaşlarım Kentspor’da teknik adam olarak seni takımın başında görmek istiyoruz dediler. Bu çok değerli arkadaşlarımı kıramadım görevi kabul ettim. O yıl şampiyon olamadık ama bölgemizin en centilmen ve en iyi futbol takımı seçilip  kupamızı aldık. Çetin Yelmez futbolu çok seviyordu. Belediye Başkanlığı’nda  resmen aday olduktan sonra Lüleburgazspor’unda başkanlığına adayım dedi. İşte bu söz tüm Lüleburgazspor’lu taraftarları çok sevindirmişti. İşin enteresan tarafı Lüleburgazspor oynadığı 3. Türkiye Profesyonel liginde düşmeme mücadelesi veriyordu. İstanbul’da  çok önemli bir maç oynayacağız. Faruk Gürçay bu maça mutlaka gel dedi. Zira bu maçı kazanırsak kümede garanti kalıyoruz.  Maça gittim, çok güçlü rakibimizi yendik, çok sevindik. Bu maç Çetin Yelmez’in Yenibosna’da çok sevilmesinin eseri. Siyasette olduğu gibi futbolda da dostluklar ne kadar güzel değil mi? Bende buna benzer bir çok güzellikler yaşadım yeri gelince anlatırım. Çetin Yelmez iki dönem Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Lüleburgaz için olması gereken işlere imzasını attı. O, çok sevdiğim, taktir ettigim bir arkadaşımdı. Ben onun sert ve kırıcı konuştuğunu görmedim. Lüleburgaz’da şehiriçi trafik lambaları düzeni tamamen onun kalıcı bir eseridir. Zaten Belediye Başkanları her zaman yaptıkları kalıcı eserleriyle anılır. Çetin Yelmez’de imkanlar dahilinde en iyi hizmeti vermeye çalışmış bir Başkanımızdı. Onu, çok genç yaşta kaybetmenin hüznünü yaşadık. Şu yazı içerisinde geçen Belediye Başkanımız Çetin Yelmez’i, sınıf arkadaşım Faruk Gürçay’ı  benden evvel Kentspor ‘da Teknik adam olarak görev yapan takım arkadaşım  Mehmet Akmaz’ı  saygı ve rahmetle  anıyorum. Erkan Yenice ve Feridun Çarıkçı’ya da sağlıklı uzun yıllar diliyorum. Gelmiş Geçmiş Belediye Başkanları ile yaşanmış ve de kaleme alınmış güzel anılardı. Bundan sonraki yazımız Emin Halebak ile devam edip sona erecek diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.              

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek