Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 23 Ocak 2018, Salı 09:40:09 tarihinde eklendi. 1732 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GELMİŞ GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI -2 - Metin Dikener

GELMİŞ GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI -2

Lüleburgaz Belediye ve Lüleburgazspor başkanlığını yapan rahmetli İrfan Oruç’tan sonra yapılan seçimlerde rahmetli Erol Bülent Yalçınkaya Belediye Başkanlığı’nı kazandığında, rahmetli Başbakan Adnan  Menderes’in  izinde gideceğim dedi. Aslında bu söz çok önemliydi. Yalçınkaya  Menderes’in İstanbul’da açtığı yolları gayet iyi biliyordu. Erol ağbi  Kastamonu kökenliydi. Lüleburgaz’a Orman Fidanlık Müdürü olarak gelmişti. Onu geldiği ilk günlerde tanıma fırsatını buldum. Bende Lüleburgaz Adalet takımında futbol oynamaya başlamıştım. Futbolu çok sevdiğini de öğrenmiş oldum. Onun bu futbol sevgisi Adalet Spor Kulübünde idareci olarak görev almasına vesile oldu. Onu bir yönetici ve de bir ağabey olarak çok sevdik. Belediye Başkanı olarak imkanlar dahilinde iyi işler yaptı. İstasyon Caddesinin  bugünkü şekle gelmesi tamamen onun eseridir. Aslında İstasyon Caddesinin ismi Erol Bülent Yalçınkaya  olmalı. İşin doğrusu bu. En önemlisi bunu dile getirecek, bilecek, gerçekleştirecek  kişiler Lüleburgaz’da var mı? Erol ağbi siyasette hiç ayrım yapmadı. Lüleburgazspor’un ilk kurulduğunda Yönetimde görev aldı. Deplasmana giderken onun kafile başkanı olması biz futbolcuları çok sevindiriyordu. Daha sonraki yıllarda Kastamonu’dan Milletvekili seçildi. Ama o daha çok Lüleburgaz’lıları misafir etti. Dertlerini dinledi, işlerini halletti. Erol ağbi işte böyle biriydi. O bizi çok sevdi. Ama bizler onun değerini bilemedik. O yaptığı İstasyan Caddesine ismini bile veremedik.

 1977 seçimlerinde Belediye Başkanlığı’nı Özcan Değirmencioğlu kazandı. Mesleği avukatlıktı. Oda bildiğimiz sevdiğimiz hürmette kusur etmediğimiz bir ağabeyimiz idi. Rahmetli Erol Bülent Yalçınkaya’nın başlattığı proje ‘’Lüleburgaz yaşanabilir güzel bir kent olmalı’’. Bunun çalışmaları titizlikle yapılıyordu. Önünde yıkım kararı alınmış, yıkım aşamasına gelmiş bir kaç yer vardı. Bunların en önemlisi bugünkü Zübeyde Hanım parkının bulunduğu alanda, bir kısmının Turgut Bey caddesine  bir kısmınında Tulumba caddesine bakan iki ada olan dükkanların yıkım işiydi. Bu dükkanların sahipleride her gün beraber olduğumuz, ticaretle uğraşan komşularımız idi. Ama ne var ki  istimlak işi yapılmış,  kesin kararı alınmıştı. Bankaya paraları yatırılmış.  Komşularımız adına çok üzüldük. İş bankasının önünde yine dükkanlardan oluşan bir ada vardı. Burada da alınan istimlak kararı uygulandı. Belediye başkanımız Özcan Değirmencioğlu  imkanlar dahilinde en iyi başkanlar arasında yerini aldı. İşte onunla yaşadığımız güzel bir anı. Lüleburgazspor genel kaptanıyım. Kulüp başkanımız rahmetli Rıfkı Girgin ile Özcan abiyi ziyaret ettik. Gülerek çok samimi olarak bizi karşıladı. Takım hakkında bilgiler aldı . Daha da güzeli bir ihtiyacınız var mı diye de sordu. İşte bu soru bizi çok rahatlattı. Başkanımız Rıfkı Girgin, ‘’Lüleburgazspor’lu futbolcularımızın yatacağı bizimde onlarla toplantı yapacagımız bir yerimiz yok.’’ Özcan ağbi ayağa kalktı, pencereden baktı. Halk evi tam sizin istediğiniz gibi dedi. Teşekkür edildi. Gerçekten istedigimiz gibiydi. İşte o gün yapılan jest, yıllar sonra unutulmadı ve dile getirildi. Çok ağır bir yük üzerimizden gitmişti. Özcan ağabeye bugün gördüğümüz her yerde sevgi ve saygımızı gösteriyor, hürmette kusur etmiyoruz. Onun söylediği çok anlamlı bir söz var. O, ‘’keşke bugünkü imkanlar  o günlerde bizimde elimizde olsaydı. Sizler de dünü ve bugünü mukayese etme imkanını bulurdunuz.’’ 

 

Devamı var diyor saygılar sunuyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek