Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 19 Ocak 2018, Cuma 09:25:45 tarihinde eklendi. 1263 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UMRE ZİYARETİ - Ahmet Bostancı

UMRE  ZİYARETİ

Umre küçük hac’dır. Haccın aksine umre ibadetinde Arafat’ta vakfe yoktur. Kurban kesmek yoktur. Şeytan taşlamak yoktur. Müzdelife vakfesi yoktur. Hülasa umre: İhramlı olarak kabeyi tavaf etmek, safa ile merve arasında sa’y yapmak, saçını tıraş edip ihramdan çıkmak şeklinde ifa edilir.

45 kişilik bir grupla 22 aralık2017 de Lüleburgaz’dan İstanbul Atatürk hava alanına gittik. Oradan da THY uçağı ile Medine’ye uçtuk. Burada 5 gün kaldık. Mescid-i Nebevi’de namazlar kıldık.  Efendimiz (AS)in ravzasını ziyaret ettik. Selam ve salatlarımızı arz ettik. Yine Ebu Bekir(RA)  ve Ömer (RA)  efendilerimizi, Cennetül baki’deki 12 bin sahabeyi ziyaret edip, ruhlarına fatihalar okuduk.

Uhut , Hendek savaşlarının olduğu yerler ziyaret edildi. Uhut’ta Hz. Hamza, Mus’ab b. Umeyr ve diğer şehitlerin kahramanlıkları, hendekte Hz. Cabir’in cömertliği, Efendimizin hendek kazarken karnına taş bağlaması anlatıldı. Kuba ve kıbleteyn mescitlerinin İslam tarihindeki yeri ve önemi  açıklandı. Hz. Ali, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman (R.anhüm) ve Gamame mescitleri ziyaret edilip bilgiler verildi. Hurma bahçesinden hurmalar alınıp kargo ile Türkiye’ye gönderildi. Zülhuleyfe mescidinde ihrama girilip umre için Mekke’ye doğru otobüsle yola çıkıldı. 500 km lik yolu yaklaşık 6 saatlik yolculuğu telbiye, salavat, tekbirlerle tamamladık.

Mekke’de hotele eşyalarımızı bıraktıktan sonra umremizi yapmak üzere Kabe’ye yöneldik. Heyecan son haddinde, kalpler yerinden çıkacakmış gibi atıyor. Gözyaşları sel oluyor. Tarifi mümkün olmayan bir duygu seli. Rabbim arzu eden herkese bu heyecanı nasip etsin. Ve Kabe!... Hayatta yaşanacak çok istisna bir an. Herkese nasip olmaz. Allah’a misafir olmak.  Eşsiz bir nimet. Müthiş bir olay!...

  Umre yapmaya başlıyoruz. İhramlar üzerimizde;  niyet ediyoruz, 7 şavt bir tavaf oluyor, bu esnada dualar, zikirler, tevbeler, salavatlarla tamamlanıyor  tavaf…  Damla iken deryada yok olmak, kefen misali elbise ile mahşeri yaşamak, meleklerle, insanlarla tek yürek olmak, tevhidi yaşamak, kainatta hareket halinde olan her cisim gibi merkezin etrafında pervane olmak…  Sonra 2 rekat  namaz, kana, kana zemzem içmek. Ardından Safa- Merve arasında sa’ya başlamak. Sa’yda Hacer olup susuzluğa son vermek için zemzemi aramak.  Son olarak saçını keserken,  başını bıçağın altına koyan İsmail(as) gibi “Rab’bim sen emredersen canım sana kurban olsun” diyebilmek!... Bu duygu ve inanışla umre yi tamamlamak.

Mekke;  diğer adı “Ümmü kura” yani şehirlerin anası. Peygamber (AS)in doğduğu, büyüdüğü ve peygamberlikle şereflendiği, Kabe’yi bağrında bulunduran, birçok peygambere ev sahipliği yapmış olan, Kur’an’ın ifadesiyle emin belde.

Mekke’de de başta Kabe olmak üzere Arafat , Müzdelife, Mina, Nur dağı, Sevr dağı, Cennetül mualla… gibi önemli mekanlar ziyaret edilip gerekli bilgiler verildi. Ayrıca Cirane, Hudeybiye ve Ten’im’den tekrar umreler yapıldı. Kalan zaman tavafla ve namaz ibadetleri ile geçirildi.

20 günlük umre ziyareti dolu dolu yaşandı. Lüleburgazlı  45 kişilik grub olarak, mutlu ve memnun bir şekilde, sağ, salim olarak 12 ocak 2018 de ülkemize ve şehrimize döndük. Döndük ama yüreğimiz, aklımız orada kaldı.

Allah tekrarını nasip eylesin….

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek