HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 16 Ocak 2018, Salı 09:22:56 tarihinde eklendi. 605 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KÖY AĞASININ ŞIMARIK ÇOCUĞU GİBİ CUMHURİYETİN ŞIMARIK PARTİSİ CHP -

KÖY AĞASININ ŞIMARIK ÇOCUĞU GİBİ CUMHURİYETİN ŞIMARIK PARTİSİ CHP

Benim babam Çanakkale şehidi çocuğudur. Babasını hiç tanımamış. Dedem şehit olduğunda birkaç aylıkmış. Altı kardeşinde en küçüğüymüş. Annesi kırlarda ot toplar, kaynatır, içerisine bir avuçta un atar, önlerine koyar, hem ekmek, hem de yemek olarak yedirirmiş. Yani fakir ve ezik büyümüşler. Her yerde olduğu gibi savaştan yırtanlar, yolunu bulup köyde kalanlarda varmış. Bizde bunlara yetiştik. Tabi böyleleri köyün ileri geleni, ağası, baş keseni oluyordu. Onların sözü geçer, çocuklarının kıyafetleri bile seçilir, ayrıcalıklıdırlar, oyun oynarken, sokakta dolaşırken ağanın çocuğu hep belli olurmuş. Çocuklar ya arada kavga niza olsa ne kadar haksız bile olsalar ağanın çocuğu haklı çıkarılırmış. Bizim köydeki çokça öne çıkan savaş kaçkını ağanın çocuğuna babam kafayı takmış, her konuda hep haklı çıkmasından ondan bir intikam almaya karar vermiş? Tabi o zamanlar babam da çocuk. Ağanın çocuğunu biraz lafa tutarak, kandırarak evinden epey uzaklaştırdıktan sonra ona temiz ve güzel bir dayak atmış ki sormayın. Babam içini rahatlatmış ama gerisini sormayın kıyamet kopmuş.

Ben şu CHP’yi izlerken ağanın şımarık çocuğuna benzetiyorum. Zaman zaman meclis çalışmalarını izlerim yahu adamlar “nasıl kavga çıkarırız, nasıl ülkeye zarar veririz, nasıl engel oluruz” pardon, pardon “adamlar” dedim değil mi oradan başlayalım. Aynen benim gibi, meclisi yöneten başkan vekili de CHP grubuna “adam” dedi diye bir saat onun kargaşasını yaptılar. CHP grup başkanı  “onlar adam değil milletvekili” diyor. Meclis idarecisi “vekiller adam değil mi” diyor onlar hala bu ifadeyi de hakaret sayıyor. Anladım ki şımarık CHP vekilleri “adam” değillermiş. Başka bir gün PKK Urfa vekili kendisinden bahsederken “ben Kürdistan Milletvekili” tabirini kullandı. İdareci ikaz edip sözlerini düzeltmesini, Türkiye’de Kürdistan, diye bir vilayetin olmadığını kendisinin Urfa milletvekili olduğunu” söylediyse de o PKK’lı “Kürdistan” sözünde ısrar etti. Sonunda o PKK’lıya “üç oturum meclis çalışmalarından men ve maaşının bir kısmının kesilmesi cezası verildi” ama CHP buna da isyan etti. Tabi bende burada CHP’ye isyan ettim. “ulan ne olur bir kere de şu ülkeden yana olun yahu” Hani siz bu cumhuriyetin kurucusuydunuz? Nasıl olur da her konuda, her kavga da PKK’lıların, bölücülerin yanında olursunuz? Açık konuşacağım. “Siz bu cumhuriyetin kurucusu değil, Türkiye cumhuriyetinin başının belasısınız”

 

Sonunda bir CHP ileri geleni baklayı ağzından çıkardı. Hükümet saflarına doğru şöyle seslendi. “Siz, dünyanın en doğru işini de yapsanız, biz yine de alkışlamayız” vay bee demek öyle ha? Şunu da ilave etti “çünkü tabanımız öyle istiyor” Bir dakika yani sizin öyle her şeye karşı çıkmanızı CHP’nin tabanı mı istiyor? İnanmam. Tamam, sizden böyle şımarık bir tavır isteyen birileri vardır ama onlar asla bu milletin fertleri değildir. Dönüp bir daha bakın. Netice olarak şımarık ağa çocuklarını terbiye eden birileri çıktığı gibi, şımarık partileri de terbiye eden birileri çıkar. Seçim! Saygılarımla  

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek