Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 13 Ocak 2018, Cumartesi 10:11:02 tarihinde eklendi. 1008 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GİDEN YILLAR, GELEN GAZETECİLER, KAÇAN FIRSATLAR... - Nuri Kahraman

GİDEN YILLAR, GELEN GAZETECİLER, KAÇAN FIRSATLAR...

 

Hayırlı günler sevgili okurlar. Adı Cumâ olan haftalık bayramlarımızın pekiştirdiği bu birlik-berâberlik, selâm, sevgi, saygı, tebessüm iklîminin tüm zamanlarımızı kuşatması dileğiyle hepinizi tekrar muhabbetle selâmlıyoruz. Mevlâ-yı zül’celâl hazretleri bizleri, külliyen perişanlık, mutsuzluk sebebi olan tüm kötülüklerden, nifak tohumlarından, uhrevî hüsrâna götüren akîde bozuklukları, yanlış fikirler, dil ve gönül keşmekeşinden, zihnî ve de toplumsal dağınıklıklardan muhâfaza eylesin. Âmin.

2018, yaşadıklarımızın hepsinden daha güzel olup, daha da güzellerinin eşiği, güzel, mutlu geleceğimizin beşiği olsun inşâllâh. Tabiî bunun için de daha fazla hassas olup dikkât göstermek, savrukluk ve savurganlıklarımızdan vaz geçmemiz, ne millete, ne memlekete, ne insanlığa, ne dünyâmıza, ne âhiretimize faydası olmayan anlamsız alışkanlıklarımız, boş meşgûliyet ve yanlış saplantılarımızdan vaz geçmemiz gerekiyor. Çünkü gerek yakın, gerek uzak plânda işler gitgide daha da incelip, daha bir karmaşık hâle geliyor.

Bunu derken, her şey aslında daha da netleşiyor. Şimdi nerede olduğumuzu, eskiye nazaran daha net görüyoruz. Artık her şey açık oynanıyor çünkü. Kimse yaptığını gizlemiyor, ya da gizleyemiyor. Her şey âşikâre, gözümüzün önünde cereyân ediyor. İşte bunları görerek iyinin, güzelin, doğrunun, kısaca Hakk’ın, hakîkâtin yanındaki yerimizi ve de tavrımızı daha bir netleştirmemiz, sorumluluk ve yükümlülüklerimizi daha bir ciddîye almamız, gereğini behemehâl yapmamız gerekiyor. Hayâtımıza anlam katacak şey bu. Bundan ötesi insan oluşun haysiyeti, Müslümanlığın hakîkatiyle bağdaşmaz.

Şu bir gerçek ki; artık dünyâmızda boşluğa, rehâvete, ihmâle yer yok. Biri değil, binlercesi bizi izliyor. Günümüzde bütün dijitâl, teknik vs. her tür imkânlar tümüyle menfaate ayarlı ve de karşı tarafın zaaflarına duyarlı olduğu için, su uyur düşman uyumaz atalar sözümüz bağlamında daha bir dikkâtle berâber noksanlarımızı telâfi gayretinde olmamız, birbirimizin ufak-tefek hatâlarını büyütmeden kucaklaşma zemînini dâimâ sağlam tutmamız, özellikle küresel eşkiyâlar başta olmak üzere kimselere fırsat açığı bırakmamamız gerekiyor. Hepimiz, bu noktada başarılı olmaya odaklanmalıyız. İnşâllâh diyerek temennîler faslını kapatalım.

İYİLER-KÖTÜLER; YAZANLAR-ÇİZENLER... 

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. Gazetecilik yoğun çaba, gözü karalık, sınırsız gayret isteyen bir iş. Aynı zamanda oldukça heyecanlı. Dünyânın her yerine uçuyorlar. Dağ, taş, dere, tepe, savaş, barış demiyorlar. Gecedir, gündüzdür aldırmıyorlar. İnsanları bilgilendirmek, şuurlandırmak adına koşuşturuyorlar. Emekleri aslâ zâyî olmayacaktır.

Rabbimiz cümle gazete sâhip, emekçi, yazar, işletmeci ve çalışanlarına hayırlı uzun ömürler, her iki tarafta da güzel maddî-mânevî sonuçlar elde edeceği, sorumluluğunun idrâkinde bereketli hizmetler, sevdikleriyle berâber sonsuz mutluluklar ihsan eylesin.

Bizleri bilerek ya da bilmeyerek, ilkemiz, ülkümüz, milletimiz, memleketimiz, gençliğimiz, geleceğimiz ve bayrağımızın menfaatine olmayan, yanlış inançlara, bozuk fikirlere, ülke menfaatine aykırı tutumlara âlet olmaktan muhâfaza buyursun. Âmin.

Emek kutsaldır. Her emeğin, her işin bir karşılığı mutlakâ vardır. Özellikle Hak katında her emek bir hak karşılığıdır ve dünyâda olduğundan daha çok, asıl karşılık, mutlak olmak üzere âhirettedir.

 Nitekim, Zilzâl suresi, 7 ve 8. Ayetlerin anlamı şöyledir:

“Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu(n karşılığını) görür. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.”

Ayetlerde kişi hür iradesini kullanarak hayır veya şer işlemişse onun mükafatını veya cezasını ahirette görecektir denilmektedir. Yani kişi bir şeyi yaparken aklını kullanarak iyi ya da kötü birşey yapabilir. Bu yaptığı şey neticesinde iyilik yaparsa hem bu dünyada hem de ahirette karşılığını şüphesiz alır.

Kötülük yaparsa hem bu dünyada hem de ahirette yine cezasını çekecektir. Kişi yaptığı davranışlarda özgürdür ancak işlediği ameller onunla birlikte ahirete gidecektir.

Dolayısıyla gazeteler ve de gazeteciler olarak neye hizmet ettiğimiz çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki, iyi ile kötünün, güzel ile çirkinin, gerçekle yanlışın savaşı bu gün daha çok medya üzerinden yapılmaktadır. Burada, bu bilinçle hareket etmek, cümlelerimizi, neye hizmet ettiği noktasında süzgeçten geçirerek kalem oynatmak durumundayız. Hem, biliyoruz ki; “söz uçar, yazı kalır!” Âhirete gelince, orada söz de, yazı da, hareket te; her şey önümüze gelir. Zîrâ, Kirâmen Kâtibîn, (mükerrem kâtipler) her şeyi zâten yazıyorlar.

SÜRÇ-İ LİSAN MI, HERC-İ İNSAN MI?...

Kimi zaman ulusal ya da yerel, bâzen kendi yazdıklarımızda sürç-i kalem cümlelerle karşılaşıyoruz. Biz böyle yorumluyoruz. Aslında halkı yanıltacak, hakkı öfkelendirecek, akâidimize ters inanç ve fikirler boy gösterebiliyor yanımızda-yöremizde. Bunlara dikkât etmek gerek. Aksi takdirde hepimiz Hak katında sorumlu duruma düşeriz. Burada sürç'ten öte herç var, ateş var gibi gözüküyor! Sorumluluktan öte, gayyâya sürükleniş söz konusu Allâh korusun! 

Sözün özü sevgili dostlar, söz şaka değil, yazı şaka değil, hayât şaka değil. Sonuçları çok ciddî olan dünyâdayız. Mâmâfih, gazeteci ya da her ne olursak olalım, hepimiz Hakk'ın kulu, eşrefi mahlûkat, mükerrem birer insanız. Tüm yaptıklarımız, yazdıklarımız, yaşadıklarımız burada karşımıza getirilmese de, öbür âlemde mutlakâ karşımıza çıkacağı bilinciyle hareket etmek hepimizin şiârı olmak durumundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle berâber, 2018 kadar, Çalışan Gazeteciler Günümüzü de tebrik ediyor, hayâtının merkezinde gazete olanlar kadar, kıyısından köşesinden tutan ve tutunanların da cümlesini katarak nice günlere, haftalara, yıllara sıhhat, âfiyet, muhabbet ve saâdetlerle, sevdiklerinizle berâber ulaşmanız ve de ulaşmamız dileğiyle cümleye sevgiler, saygılar, sonsuz mutluluklar ves’selâm…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek