HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 09 Ocak 2018, Salı 09:25:02 tarihinde eklendi. 594 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÜLKEMİZE POZİTİF VEYA NEGATİF BAKANLAR -

ÜLKEMİZE POZİTİF VEYA NEGATİF BAKANLAR

İnsanlar neyi arzu ederlerse baktıkları yeri de öyle görmek isterler. Mevlana bir grup arkadaşıyla giderken uyuz bir köpek dişlerini göstererek hırlamış. Yanındakiler “-Ne kadar pis hayvan” demişler. Mevlana “Dişlerine bakın, ne kadar beyaz, ne güzel” demiş.

Bu olayda çok ibret vardır. Mevlana baktığı yerde güzellik arıyor. Diğerleri ise çirkinlikleri görüyor.

Türkiye’mizde de bağrımıza çöreklenmiş bir grup çete ülkemize negatif düşünce pompalıyor. Onlara göre her şey kötüdür. Siyasetçiler kötü, eğitim kötü,. Sağlık kötü, ulaşım kötü ve de ekonomi kötü. Türkiye’de iyi olan hiçbir şey yok, her şey kötü. Allah ıslah etsin ne diyem. Onlar öyle görmek istiyor. Benim bir arkadaşım var, bir aralar hazine hastasıydı, anlatıyor “bir yerde yedi yüz kilo altın gömülü, yerini tespit ettik bugün gitsek hemen alıp geliriz yalnız bir mesele var o yedi yüz kilo altın müjdecisidir, esas gömü onun yakınlarındadır, orada tam iki bin kilo var. Eğer yedi yüz kiloyu alsak iki tonun yeri belli olacak onu kaptıracağız, onun yerini tespit etmeye çalışıyoruz.” Zavallı arkadaşım şu anlattıklarına o kadar inanıyor ki doğruluğuna kurana el basar. Neden? Çünkü gönlü öyle olmasını istiyor da ondan. Yılbaşında milyonlarca insan bilet aldı, hepsi de altmış bir milyon için aldı ve kendine çıkacağını sandı. Neden gönül öyle istiyor ve ona inanıyor. Birkaç yıl oldu, çok ateşli bir solcuyla karşılaştım dedi ki “Türkiye üç aya kadar batacak” itiraz ettiğimde de “görürsün bak.” Diye ısrar etti. “Neyse üç ay değil mi bekler görürüz” dedim. Üç aylar, üç yıllar geçti Türkiye batmak şöyle dursun şahlanıyor, güçleniyor, kalkınıyor. Birileri de batmadı diye çıldırıyor. Bu durum sadece bugünün meselesi de değil ha. Mehmet Akif diyor ya “Evler tünek olmuş ötüyor da bir sürü baykuş./ Seslerde bu vatan batacakmış, batıyormuş./ Sahipsiz kalan vatanın batması haktır/ Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır…”

 

Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine hiç uymayan sol zihniyetlin siyasi ve ekonomi çevrelerine göre ülke çoktan batmışta haberimiz yokmuş. Utanın be utanın. Bir kere batmış bir ülkenin Cumhurbaşkanının başı o kadar dik olmaz. Siz iflas etmiş bir tüccar görmediniz mi? Alacaklısının karşısında nasıl duruyor? Yarın IMF’den borç isteyecek olsaydık, bugün ABD’ye nasıl diklenir, nasıl fırça atabilirdik? Soytarı solcular, bu ülke sizin istediğiniz gibi değildir. Çok şükür kalkınıyoruz, şahlanıyoruz. Bunu dışardaki düşmanlarımızda kabul ediyor. Sadece bizim saftirik mi desem, solcu çevreler görmüyor, ya da görmezlikten geliyorlar. Bize gelince biz bu ülkenin kalkındığına inanıyoruz. On beş yıl önce hava kirliliğinden sokaklarda dolaşılmayan şehirlerimizde şimdi doğal gazlar kullanılıyor ve havalarımız tertemiz. Yine on beş yıl önce caddelerimiz külüstür araçlarla doluydu. Şimdi son model arabalar yollarımızda. On beş yıl önce Almanya’daki işçiler aralarında para toplar hastanemize ambulans alırlardı. Şimdi caddelerde vızır vızır başı ağrıyanları taşıyorlar. Bir akşam balkona çıktım geçen uçakları saydım tam on sekiz taneydi. Bu ülke benim ülkemdir her gelişmesi beni sevindirir. Çekemeyenler çatlasın. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek