Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 04 Ocak 2018, Perşembe 09:37:09 tarihinde eklendi. 1376 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Ben ne olacağım? ” diye düşüneni değil, “Türkiye ne olacak?” diye düşüneni seçmek lazım - Ertan Bayer

“Ben ne olacağım? ” diye düşüneni  değil, “Türkiye ne olacak?” diye düşüneni seçmek lazım

CHP ülke genelinde büyük bir sınav veriyor. Kongrelerde kendini düşünenler ile ülkesini düşünenler yarışıyor. Türkiye’nin genelinde ne oluyor pek bilemiyoruz ancak Lüleburgaz’da ki sonuçlardan memnunuz. Lüleburgaz’da kendini değil ülkesini düşünenler kazandı.

Şimdi 7 Ocak 2018  Pazar günü CHP Kırklareli İl Başkanlığı seçimi var. İki il başkan adayı var. Birincisi 1951 doğumlu Tuna Soykan. Kendisi 2002’de 3 sıradan milletvekili adayı olarak önseçimden çıktı.  Kendi seçim bölgesi olan Kırklareli’nde  CHP oyları fazla  çıkmadığı için  bin 400 oyla vekilliği kaybetti. Doğru Yol, Anap, MHP, Genç Parti Baraj altında kaldığı için 6 sıradaki AKP  Kırklareli’nden milletvekili çıkardı.

Tuna Bey; 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde yine 3. Sıradan CHP Kırklareli Milletvekili adayı oldu.  Ama hem 7 Haziran da hem de 1 Kasım’da Kırklareli Merkez’de CHP oylarının oranı Lüleburgaz’a göre çok az olduğu için yine milletvekili olamadı.

İki sene önce CHP Kırklareli İl Başkan adayı oldu. Lüleburgaz tam destek verdi. Kırklareli Merkez’den kendi bulunduğu ilden kendisine oy çıkmayınca bir oyla İl Başkanlığını kaybetti.

Şimdi ise vekillerin, büyük ilçe belediye başkanlarının desteği ile il başkan adayı oldu.  CHP Kırklareli İl Başkanlığı binasında adaylığını açıkladıktan sonra ilk milletvekili seçiminde istifa edeceğini açıkladı. Yani İl Başkanlığı’nı milletvekili olmak için kullanacağını itiraf etmiş oldu. Karar CHP Kırklareli İl delegelerinin.

İkinci aday ise 1973 doğumlu T. Okan Çobancık.  Kendisi Lüleburgaz’da yaptığı konuşmada bundan sonra yapılacak olan İl seçimlerde Partisi’nin başında olacağını asla herhangi bir adaylık için istifa etmeyeceğini söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümünde partisini iktidar yapmanın kendisi için en büyük ödül olacağını söyledi. Yani; “Ben şimdi milletvekili olmak için değil partim iktidar olsun diye adayım” Dedi. Karar delegenin.

Ama Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kendisi için bir şey isteyenlere ne dediğini  hatırlayarak;  “Ben ne olacağım? ” diye düşüneni  değil, “Türkiye ne olacak?” diye düşüneni seçmek lazım. Bizden söylemesi.

Kalın sağlıcakla…

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek