Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 14 Aralık 2017, Perşembe 09:18:38 tarihinde eklendi. 994 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Tebrik” demokrasinin gereğidir - Ertan Bayer

“Tebrik” demokrasinin gereğidir

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda 3 Aralık 2017 Pazar günü yapılan seçimlerde CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığını yeniden Özgür Kaya ve ekibi kazandı.

Seçimde Özgür Kaya 163 oy, Alaaddin Güncer-133 oy, Şeref Dinçer-113 oy, Zeki Akın da 1 oy aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kazanan Özgür Kaya’yı  tebrik edenler arasında Zeki Akın vardı. Zeki Akın hem seçimlerin yapıldığı salonda hem de ertesi gün parti binasına gelerek rakibini tebrik etti.

Bunun dışında 12 Aralık 2017 tarihine kadar diğer adaylardan Aleaddin Güncer ve Şeref Dinçer rakibini tebrik etmedi.

Oysa bu seçim demokrasinin gereğidir. Seçim sonuçlarından memnun olmasan bile kabul edersin. Kabul etmesen diktatör olursun.  Rakibini düşman olarak görürsen de iktidar olamazsın.

Ancak hem Aleaddin Güncer’in hem de Şeref Dinçer’in bugüne kadar kazanan ilçe başkanını tebrik etmemesi CHP adına oldukça üzücüdür.  

Oysa 2009’dan önce bu durum böyle değildi.  2009’dan sonra CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na hizip girdi.  2004 yılında biraz bozulmaya başlayan parti içerisindeki siyaset 2009’dan sonra iyice bozuldu.  Ekipler kendi içlerinde birbirlerini arkadan vurmaya başladı.

CHP yöneticilerinin de, üyelerinin de öncelikle seçim sonuçlarını kabullenmesi lazım, aksi takdirde kime demokrasiyi savunduklarını söylerse söylesinler kimse inanmaz.  Kendi içinde kavgalı CHP’yi de bu halk iktidar yapmaz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nden 50 gün önce kurduğu CHP’nin ülkemizi yeniden Atatürk dönemindeki lider ülke konumuna getirmesi dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek