HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 09 Kasım 2017, Perşembe 09:29:21 tarihinde eklendi. 959 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya’da sevinç ve üzüntü bir arada - Ertan Bayer

Trakya’da sevinç ve üzüntü bir arada

Tüm aylar ayrı bir renkte ve güzellikte geçer Trakya’da. Ancak Kasım ayı farklıdır,  Trakyalılar ve Trakya’da yaşayanlar için. Kasım Ayı’nda Trakya düşman işgalinden kurtulmanın sevinicini yaşarken, çok sevdiği ATA’ sı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü yaşar.  Hele Kırklareli, sabah saatlerinde ATA’ sına ağlarken, öğleden sonra da kurtuluşuna sevinir.

Trakya’da Kurtuluş Coşkusu, Kasım Ayı’nın ilk ayı olan 1 Kasım’da Silivri, Çorlu, Saray  ve Vize ile başlar.  2 Kasım’da Muratlı, 8 Kasım’da  Lüleburgaz, 9 Kasım’da  Pınarhisar, Babaeski ve  Pehlivanköy, 10 Kasım’da  Kırklareli, 11 Kasım’da  Kofçaz, Demirköy, 13 Kasım’da  Tekirdağ,  14 Kasım’da -Hayrabolu, Malkara, 17’da  Kasım-Şarköy,  18 Kasım’da Uzunköprü, 19 Kasım’da Keşan ve  Meriç ile devam eder.   20 Kasım’da İpsala, 22 Kasım’da Havsa, 23 Kasım’da Enez, 25 Kasım’da Edirne,  26 Kasım’da Çanakkale Merkez ve Çanakkale Gelibolu ile tamamlanır.

Bu ayda Trakya’da her ne kadar Kurtuluş Sevinci yaşansa da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmenin üzüntüsü daha ağır basar. Duygusallığın tavan yaptığı aydır Kasım. Kasım’da Trakya’da sevinç ve hüzün bir arada yaşanır.

Aramızdan ayrılışının 79. Yıl Dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anarken Tüm Trakya’mızın Kasım Ay Kurtuluş Bayramını bir kez daha kutluyoruz.

 

Kalın sağlıcakla…  

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek