HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 07 Kasım 2017, Salı 09:32:57 tarihinde eklendi. 811 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CUMHURİYET NUTUK ATANLARIN DEĞİL TANKIN ALTINA YATANLARINDIR -

CUMHURİYET NUTUK ATANLARIN DEĞİL TANKIN ALTINA YATANLARINDIR

Her 29 Ekim’de olduğu gibi bu yılda çok ateşli nutuklar dinledik. Çok maharetli şovlar izledik. “Cumhuriyet” dendimiydi kimseye meydan bırakmayanlar var. Sanki Cumhuriyet onların babalarının malıymış. Peki, bu Cumhuriyet kimin? Yahu kimin olacak? Elbette bütün Türk Milletinindir. Tamam, Türk Milletinindir de en çok kimin veya en Cumhuriyetçi kim? Ve yahutta bu Cumhuriyeti en çok kim savunuyor? Biz ençok bu hususta kimleri alkışlayacağız? En ateşli nutuk atanları mı? En duygulu şiir okuyanları mı? En güzel şov yapanları mı? Yoksa da Atatürk’ün heykeline en büyük çelengi koyanları mı? Bana göre, “Vatan ve Cumhuriyet tehlikeye girdiğinde ona sahip çıkanlarındır bu Cumhuriyet”. Sahip çıkmaktan bahsettimse öyle sazla, sözle, şovla, çelenkle falan değil tankların önüne durarak, altına yatarak, kurşunlara göğüs gererek, ölümü göze alarak, darbeleri önleyerek, alçaklara ve düşman ajanlarına bu ülkeyi teslim etmeyerek.

Hani şair diyor ya “Bu vatan için kimimiz öldük, kimimizde nutuk attık.” Şu 29 Ekimde çelenk şovları yapanlardan nutuklar atıp ona buna çamur atanlardan 15 Temmuz 2016 gecesi hiç birisini ben meydanlarda görmedim, siz gördünüz mü? Cumhurbaşkanımız halkı meydanlara çağırdığında “Cumhuriyeti koruma” daveti yaptığında, ey Cumhuriyetçi bozuntuları siz neredeydiniz? Hangi delikteydiniz? Korkudan karyolaların altına mı girdiniz? Yoksa ellerinizi ovuşturarak Cumhuriyet ve vatan düşmanlarının başarmasını mı beklediniz? Neden Türk Milletinin o asil kitlesine katılıpta gerçek bir Cumhuriyetçi ve de vatansever olduğunuzu ispat etmediniz?

“Ayinesi iştir kişinin söze bakılmaz. Rütbesi aslı bilinir eserinden.” (Ziya Paşa)

Şovların, sözlerin, çelenklerin geçmeyip can pazarının olduğu bir zamanda sahtekarlarla gerçek kahramanlar belli oluverir.

Savaş meydanlarında gerçek kahramanlar ve gaziler yaralarını tımar ederken, düşmanı kovarlarken, sahte kahramanların saklandıkları yerden çıkarak ganimet toplama derdine düşmeleri gibi 15 Temmuz 2016 gecesi meseleyi anlamaya çalışırken Başbakan konuştu “direneceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı “kanımızın son damlasına kadar….” Dedi. Devlet Bahçeli “Hükümetin yanındayız, darbeyi tanımıyoruz…” dedi. Ya Kılıçdaroğlu ne yaptı ne dedi? Darbe bastırıldıktan sonra “kem, küm” etti. Şimdi de “kontrollü darbe” diyor. Bunları mı Cumhuriyetçi?

 

15 Temmuz darbe teşebbüsü ve hainlerin karşısına çıkan kitle onlara iyi bakın, iyi anlayın. İşte Cumhuriyet’i de o kitle kurdu. Vatanı da o millet kurtardı. Vatanı kurtarma savaşı verilirken o gece dışarıya çıkmayanlar o zamanda cephelerde yoktular. Onların geçmişinde gaziler ve şehitler yoktu. Yalnız çok iyi nutuk atarlar. Cephelerde ölmediler, yaralanmadılar ama sonra gelip Cumhuriyet’i gaspettiler. Şu anda da birçok cephede milletimiz savaş veriyor. Bakın onlardan şehit oluyor mu? İşte İstiklal harbide böyleydi. Hani bunların fikirleri savundukları belli ya, Çanakkale de ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olanlardan bunların fikirlerini paylaşan tek kişi bulamazsınız. O şehitler inançlı ve mübarek insanlardı. Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek