Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 26 Ekim 2017, Perşembe 09:32:04 tarihinde eklendi. 1032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yaşasın Cumhuriyet - Ertan Bayer

Yaşasın Cumhuriyet

Yaklaşık 95 yıl önce idi. 3 yıl süren Kurtuluş Savaşı sona ermiş,  düşman askeri ülkeden kovulmuş, her yanın yakılıp yıkılmasına rağmen ülke üzerinde ki en büyük kambur olan ve Osmanlı’nın tüm gelir kaynaklarını yok eden padişahtan da kurtulunmuştu.

Hayatında hep İstanbul’u Fetih eden Fatih Sultan Mehmet’i örnek alan Mustafa Kemal önderliğinde, dünyanın ezilen milletlerine örnek bir mücadele veren Türk Milleti, şimdi daha büyük bir savaşın içine girecekti.

Sırası ile, önce ülkeyi kurtuluşa ulaştıracak olan Kuvayı Milliye, partileşecek, sonra bu parti bir ülke kuracak ve bu ülke dünyaya örnek olacaktı ki oldu. Afişlerle değil, gerçekte dünyaya uçak satan ülke konumuna geldi. Hem de Cumhuriyet kurulduktan 10 yıl sonra.

Ama o zaman Cumhuriyet Halk Fırkası, gerçek halk fırkası idi. Kendi partililerine, özellikle de ilçe başkanına “Hırsız, ahlaksız, dolandırıcı” diyen vekiller yoktu.

Halk için bir hizmet ücretsiz istendiğinde ilçe başkanları ile kavga eden belediye başkanları yoktu.

Kendi koltuğu için,  muhalefeti temizlemek için kendisine aidat ödeyen işçileri işten çıkartan sendika başkanları yoktu.

O zaman siyaset yapanlar partisini ve ülkesini dünyada lider yapmak istiyordu, kendini partisinde iktidar yapmak değil.

Başarı böyle geldi. Şimdi durum böyle mi ? Bakın Lüleburgaz CHP’ye anlayın Türkiye CHP’yi.  Kırklareli bölgesine bir fabrika getirmek için mücadele eden vekiller değil, gece de 10 düğüne katılıp altın taktım diyen vekiller var, en fazla cenazeye katılmak için, sala dinlemek için özel adam tutan vekiller var.

E buna bir de muhalefet istemeyen sendikacıları da eklersen, bir şişe camın kapanması bize az bile.   Kırklareli kalkınmada öncelikli iller arasından çıkartılırken TBMM’de oylama yapılıyordu. Bizim vekillerin biri düğünde delege avında, biri beleş yemekteydi.

E oylama olup Kırklareli kalkınmada öncelikli iller arasından çıkartılınca vergi avantajı, elektrik indirim avantajı, ilk sigortalı devlet ödeyecek avantajı da kalktı.

İşverenler de burayı terk etmeye başladı.  Demek o ki “Yaşasın Cumhuriyet” deyip önce CHP’yi kurtarmak lazım.  Sıkıştığı zaman “ Yaşasın Cumhuriyet” diyenlerin de yaptığı işe bakmak lazım. CHP kurtulmadan ülke kurtulmaz.

 

Sağlıcakla kalın, CUMHURİYETLE KALIN…..

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek