Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 21 Eylül 2017, Perşembe 09:48:23 tarihinde eklendi. 3229 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Halebak yeniden aday - Ertan Bayer

Halebak yeniden aday

2019 yılı ülkemizin belki de 50 yıl sonrası yaşam kalitesini belirleyecek olan gelişmelere gebe. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Milletvekili seçimleri, belediye başkanlığı seçimleri 2019’da  yapılacak.

Ancak 2019 yılı ülkemizin yanı sıra bölgemiz için de önemli gelişmeleri kapsıyor.  Çünkü Trakya’nın, Kırklareli’nin ve Lüleburgaz’ın geleceğini belirleyecek olan seçimler de 2019 yılında yapılacak.

20. yılından bu beri yani 18 Nisan 1999 yılından beri Lüleburgaz Belediye Başkanlığı yapan Emin Halebak, yeniden Lüleburgaz Belediye Başkanı olacak mı? Kırklareli’nin Milletvekilleri ve siyasi isimleri kimler olacak o yıl belli olacak. Yani görünüşte böyle.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak girdiği ortamlar da bir daha Lüleburgaz belediye başkan adayı olmayacağını söylemişti. Bu söylemi ile rakiplerini ters köşe yaparken, Lüleburgaz’da da CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na müdahale ederek şimdiden adaylığını garanti etme çalışmalarına başladı.

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Siteler Mahallesi Delege seçimlerinde mavi listeye, Hürriyet Mahallesi Delege seçimlerinde ise Kırmızı listeye oy isteyerek Emin Halebak’ın 2019 ‘da yeniden CHP’ni Lüleburgaz Belediye Başkan adayı olacağını sinyalini verdi.

Seçimlerde CHP’nin ilçe Başkanı Özgür Kaya beyaz liste çıkartırken, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ta tüm mahallelerde Özgür Kaya’nın rakibi olan listelere destek vererek adeta; “Benim Belediye Başkanlığımdan memnun olan beyaz listeye destek vermesin”  demek istedi.

Bundan sonra sözü CHP’li üyelere ve delegeler belirleyecek.  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Alaaddin Güncer kazanırsa  CHP’nin 2019 Belediye Başkan Adayı Emin Halebak olacak.

Belediye Başkanlığı makamında gözü olanlar kendilerine başka makam arayacak.

2019 yılında Lüleburgaz’ın kimler tarafından yönetileceğine de CHP’li üyeler ve delegeler karar verecek.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek