Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 14 Eylül 2017, Perşembe 09:32:29 tarihinde eklendi. 2913 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de delege seçimleri heyecanı arttırdı - Ertan Bayer

CHP’de delege seçimleri heyecanı arttırdı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda delege seçimleri 10 Eylül 2017 Pazar günü başladı.

İlk seçimleri Milletvekili Turabi Kayan’ın destek verdiği Şeref Dinçer ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın destek verdiği Alaaddin Güncer’in hazırladığı listeler kazandı.

Yani Siteler Mahallesi’nde ve Hürriyet Mahallesi’nde bulunan CHP’li üyeler “Biz Milletvekilimizden ve Belediye Başkanımızdan memnunuz” dediler.

Salı günü Sevgi Mahallesi ve İnönü Mahallesi, Çarşamba günü Durak Günü Durak Mahallesi’nin delege seçimleri yapıldı.

Cumartesi günü Gençlik Mahallesi’nin Pazar günü de Yıldız Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin seçimleri yapılacak. Delege seçimleri 15 Ekim 2017 Pazar günü Kurtuluş Mahallesi ile İstiklal Mahallesi’nin seçimler ile sona erecek.

Aralık ayının ilk haftası ise ilçe başkanlığı seçimleri var.   Aralık ayına kadar Zeki Akın’da adaylığını açıklayabilir.

Burada herkes soruyor, İlçe Başkanlığı’nı kim kazanır diye. Bana göre ise İlçe Başkanlığı seçimlerinden çok il başkanlığı seçimleri önemli. Çünkü Lüleburgaz CHP’nin dinamikliği önce Kırklareli’ne, sonra Trakya’ya en son ise Türkiye geneline yayılmalı.

Bu nedenle Özgür Kaya İlçe Başkanlığı seçimlerinde aday olmamalı, CHP İl Başkanlığı için Lüleburgaz’ın adayı olmalı. Bunun da Şeref Dinçer, Alaaddin Güncer ve Zeki Akın’ın onayı ile gerçekleşmesi gerekir.

Lüleburgazlı Milletvekili ve Belediye Başkanı kendi koltuğunu düşünebilir. Ama CHP’li üyelerin sadece Lüleburgazlı değil, Kırklareli’nin Trakya’yı ve tüm Türkiye’yi düşünmesi gerekir.

Sonuçlara bakarsak referandumda Lüleburgaz’da seçime katılma oranı yüzde 93, Kırklareli Merkez’de yüzde 86, HAYIR oranı Lüleburgaz’da yüzde 73, Kırklareli Merkez’de yüzde 66. Üstelik Lüleburgaz’ın nüfusu Kırklareli’nden 50 bin fazla.

Yeni dışarıdan en fazla göç Lüleburgaz’da var. EVET oranı yüksek olacaksa Lüleburgaz olmalı Kırklareli Merkez’de değil. Ama tam tersi oldu. Bu da Kırklareli CHP’nin iyi yönetilmemesinden kaynaklanıyor.  

Eğer CHP’nin Kırklareli il başkanı Özgür Kaya olursa, Kırklareli Merkez’de CHP’nin oyları yükselir.

Bu nedenle de amaç eğer şahsi çıkar değil, vatan meselesi ise bu seçimlere dar açıdan değil geniş açıdan bakılmalıdır.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek