33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 07 Eylül 2017, Perşembe 09:27:23 tarihinde eklendi. 863 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şimdi gerçek gündeme döndük - Ertan Bayer

Şimdi gerçek gündeme döndük

Adalet Yürüyüşü, Ramazan Bayramı, Sıcak Havalar, Hasat Zamanı, Adalet Kurultayı, 30 Ağustos, 10 günlük tatil,  Kurban Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış günü derken yoğun gündemleri geride bıraktık. Şimdi gerçek gündeme yani geçim derdine döndük. Geçim derdi hem genel de hem de yerel de etkili.  Geçim derdi deyince konuyla direk olarak ilgili kesim ise siyasetçiler.

Türkiye’de Ana Muhalefet, Trakya’da ise iktidar olan CHP’de ise hem kuruluş yıldönümü hem de Kurultay heyecanı var. 9 Eylül 1923 yılında kurulan ve kurulduktan 50 gün sonra ise Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran CHP, öbür gün 94. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacak.

10 Eylül 2017 Pazar günü ise CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda delege seçimleri başlayacak. Bu delege seçimleri, Lüleburgaz’da ilçe başkanını belirleyecek. Belediye Meclis Üyesi, İl Genel Meclis Üyesi, Milletvekili seçimlerinde etkili olacak. Belediye Başkanı’nın da atanmasında etkili rol üstlenecek. Yani CHP’li üyelerin delege seçerken kullanacakları oylar, Lüleburgaz’ın geleceğini direk, Kırklareli’nin geleceğini dolaylı olarak etkileyecek. Trakya’nın ve Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesine ise etki ve katkı yapacak.

Diğer yandan sporcular için ligler ve öğrenciler için ise okullar başlayacak. Öğrenciler okul telaşına düşerken veliler ise öğrenci okutmanın derdi ile boğuşmaya başlayacak.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıl dönümünü, Lüleburgaz’ın kurtuluşunun da 95. Yıl dönümü kutladıktan sonra  Ata’mızın aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünü hüzünle anacağız.  Derken doğalgaz faturaları ile boğuşmaya başlayacağız.  Yani gerçek gündem olan geçim derdi ile yüz yüze geleceğiz.

 

Bu nedenle dini, milletçiliği ve Atatürk’ü kullanan değil,  halkının geçimini kolaylaştıracak, refah düzeyini arttıracak siyasetçilerin ülkemize kazandırılması dileği ile kalın sağlıcakla diyoruz….

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek