Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 31 Ağustos 2017, Perşembe 09:31:30 tarihinde eklendi. 1008 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tatlı dil, güler yüz, biraz da hoşgörü - Ertan Bayer

Tatlı dil, güler yüz, biraz da hoşgörü

Bu gün Arefe yarın Bayram.  Dolaşıyoruz, siyasetçi ile,  sporcu ile, sanatçı ile, işadamı ile. Parası olmayanı anladık ama parası olan bile mutsuz ve umutsuz. Ülkenin yönetim biçimi malum, kaostan ve kavgadan beslenen  yöneticiler var. Sonuçta at sahibine göre kişner. Kaos ve kavga prim yapmasa onlarda başla yol izler. Yani kaos ve kavga şuan halkın arasında çok tutuluyor, siyasiler de oy toplamak için bu yola başvuruyor.

Ancak değişime kendimizden başlamamız lazım. Biz değişmezsek siyasiler asla değişmez. Çünkü at sahibine göre kişner demiştik. Halka neye prim verirse onlar öyle olur.

O zaman gelin hep birlikte bu bayram ve bayram sonrasında değişiklik yapalım.  Siyasiler, sporcular, sanatçılar ve işadamları tatlı dil, güler yüz, biraz da hoşgörü katalım mutlu ve umutlu olalım mutluluğu yayalım.  Unutmayalım, insanın kalitesini ırkı, anne ve babası belirlemez çünkü insanın bunu değiştirme şansı olmaz. Ama üslubu belirler çünkü üslup o kişinin belirleyeceği olgudur.

Bizden kaynaklanmayan sorunlar için fazla üzülmeyelim, iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunları iletişim kurarak çözelim. Kavgaya, gürültüye, ırkçılığa ve kötülüğe prim vermeyelim. Çevrede mutluluk ve umut kazansın. Kavga eden siyasetçiye yüz vermeyelim. Göreceksiniz onlarda primi olmayan siyaset biçimini ve yönetim biçimini terk edecekler.

 

Öyleyse, tatlı dilli, güler yüzlü, biraz da hoşgörülü bayramlar,  umutlu  ve mutlu günler dileğiyle kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek