Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 24 Ağustos 2017, Perşembe 09:33:17 tarihinde eklendi. 804 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ZAFER, BARIŞ ve BAYRAM - Ertan Bayer

ZAFER, BARIŞ ve BAYRAM

Ağustos ayının son günlerindeyiz, yıl 2017.  Bugüne kadar bazı günler biraz üzülsek de bölgemizde barış içinde yaşadık ve bunu 95 yıl önce 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı Büyük Zafer’e borçluyuz.

Bu “Büyük Zafer’ in ardından  ülke topraklarında 1918 yılından beri var olan düşman askerleri kovulmuş 1918-1922 yılları arasında dini bayramlarını düşman işgali altında yaşayan milletimiz Büyük Zafer’den sonra Atatürk sayesinde dini bayramlarını rahat bir şekilde kutlamış ve yaşamıştır.

Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’nün  büyük öngörüsü  ile ülkemiz 1 Eylül 1939 yılında başlayan 2. Dünya savaşına girmemiş dünyanın acıya boğulduğu dönemi  sadece kıtlıkla aşmış ama çocuklar babasız kalmamıştır. Ülkemiz 95 yıldan beri barışı kutlamış, barışı gerektiği zaman da Büyük Zaferlerle geldiğini tüm dünyaya göstermiştir.

Şimdi 2017 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümünü kutladıktan iki gün sonra 1 Eylül  2017’de hem Kurban Bayramı’nı hem de 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlayacağız. Zafer, Barış ve Bayram sevincini bir arada yaşayacağız.

İşte böyle güzel günlerde bizler düşen görev bizim güzel günlere ulaşmamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nı düşünmek, barışın değerini bilmek ve Kurban Bayramı’nı da kimseye acı yaşatmadan kutlamaktır. Tüm okurlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kurban Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış günü kutlu olsun.

Hayvanlara acı çektirilmeden bir bayramın tamamlanması dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek