Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 17 Ağustos 2017, Perşembe 11:40:07 tarihinde eklendi. 777 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz, Tekirdağ’ı örnek almalı - Ertan Bayer

Lüleburgaz, Tekirdağ’ı örnek almalı

Paris’le yarıştığı söylenen Lüleburgaz’ın öyle çok eksiği var ki?  Çöp konteynırları, sokak hayvanları,  bir türlü dışarı çıkılmayan araç trafiğine kapalı caddeleri, otopark sorunu, çevre yolu sorunu….

Bunun dışında gözden kaçan bir sorun daha var. Devlet hastanelerimizdeki asık suratlı personel sorunu…

Lüleburgaz köylerinde yaşayan bir vatandaşımız sürekli Lüleburgaz Devlet Hastaneleri’ne çıkıyor hastalandığı zaman. Sabah muayene açtırırken buradaki personelden her işlemde azar işitiyor gereksiz yere. Personelin  suratını asması ise artısı.  Hasta insan bir daha hastalanıyor. Yani özel hastaneye gitmediysen azar garanti.

Bu arkadaşımız kısa bir süre önce Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne gidiyor.  Lüleburgaz’da meslektaşları hastayı azarlayan personel burada hastalara gülümsüyor, kibar davranıyor.  Sonra bu hasta “Yanlış mı geldim acaba özel hastane olmasın burası” diye tekrar çıkıp tabelaya bakıyor. Tekirdağ Devlet Hastanesi olduğunu yani devlet hastanesi olduğunu görünce bir daha şaşırıyor. “Daha doktora çıkmadan iyileştim” diyor. Yani hastalara biraz da tatlı dil, güler yüz  ve güzel iletişim gerekiyor.  

Sonra araştırıyoruz. Tekirdağ Devlet Hastanesi’nin kısa bir süre önce “Güler yüzlü personel ile mutlu hasta” projesini başlattığını ve 180 personeline de bu konuda eğitim verdiğini öğreniyoruz. Hep birlikte bu projeden özellikle de Lüleburgaz’a lazım, Lüleburgaz Tekirdağ’ı örnek almalı diyoruz.

 

Kalın güler yüzle, kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek