Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 07 Ağustos 2017, Pazartesi 09:10:13 tarihinde eklendi. 2854 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖLÜM YOLUNA SENDE DUR DE! -

ÖLÜM YOLUNA SENDE DUR DE!

*Şehriban Karaduman 20 yaşında bir üniversite öğrencisiydi. Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu (LMYO) Kimya Bölümünde okuyordu.  Ölüm Yolu’nda karşıdan karşıya geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

*Sevcan Şaylan 32 yaşında hayat dolu genç bir kadındı. Ölüm Yolu’nda bir aracın çarpması sonucunda ağır yaralandı Çorlu’da bir hastaneye kaldırıldı.  Hastanede 20 gün yaşam mücadelesi verdi ancak yaşam savaşını kaybederek tüm sevenlerini yasa boğdu.

 

*Gürol Oğuz! Ayşe Aslankut! Murat Dikbasan!

 

*Son olarak Sinan Atakan Yavuz!  13 yaşındaydı.  Bisiklet tutkunuydu. Arkadaşıyla birlikte sürekli yaptıkları gezilerinin bir yenisini daha gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştı. Ölüm onu da o yolda yakaladı. Ölüm yolunda… Bir tırın çarpması sonucu gencecik yaşında hayata veda etti.

 

Lüleburgaz’da sadece altı ayda altı canımız gitti.

 

Sıra kimde?

 

İnsanlar farklı, isimler farklı,  ama senaryo hep aynı!  Yer anı yer, yol ayını yol.

 

Lüleburgaz’ın en büyük sorunlarından biri olan ve “Ölüm Yolu” olarak anılan D-100 Karayolu’nda kan akmaya devam ediyor. 

 

Seçim dönemlerinde Lüleburgaz’a “Çevre Yolu Müjdesi” diye açıklama yapan yetkililer, trafik kazaları sonrası görmedim duymadım bilmiyorumu oynamaya devam ediyorlar.

 

Görün, duyun, bilin artık!

 

Lüleburgazlıların artık canına tak etti.  Çoğu belde ve köylerde bile olan çevre yolunun Lüleburgaz’da neden yapılmamasını çıkın ve açıklayın.

 

************

 

Bu ölümlere dur demek için Çevre Yolu Talep Formu oluşturan, Lüleburgaz’ın duyarlı esnafları Gönül Çelik ve Şevki Vural,  “çevre yolu” için imza kampanyası başlattı. Geçtiğimiz hafta yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasında başlatılan imza kampanyasına kısa sürede binlerce kişi destek oldu.

 

Bu ölümlere dur demek için, ölüm yolunda ölen kişilerden birinin sen veya bir yakının olmaması için mücadeleye sende katılıp destek olabilirsin. İstanbul Caddesi’nde kurulan stantta imza kampanyası bir hafta boyunca devam edecek.

 

 Haydi Lüleburgaz!  Biz artık Sinanlar, Sevcanlar  için ağlamak istemiyoruz!

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek