Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 20 Temmuz 2017, Perşembe 09:31:16 tarihinde eklendi. 861 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

24 Temmuz Bağımsızlık Bayramı olarak kutlanmalı - Ertan Bayer

24 Temmuz Bağımsızlık Bayramı olarak kutlanmalı

24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık (İngiltere) , Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından, Leman gölü kıyısındaki Beau-Rivage Palace'ta imzalanmış barış antlaşmasıdır Lozan Anlaşması.

29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin tohumlarının atıldığı anlaşmadır. Lozan Barış Anlaşması’nı sevmeyenlerin  sevmeme nedeni ülkemizin kazanımları ile ilgili değil,  Laikliği sevmemelerinden kaynaklanır. Dünya’da Lozan Anlaşması’nı tanımayan tek ülke Amerika’dır. 1950-1960 yılları arasında ülkemizi yöneten iktidar da bizi Lozan Anlaşması’nı tanımayan Amerika’nın kucağına atmıştır.

1949 yılına kadar da ülkemizde destan gibi kutlanmıştır. Öyle tek partinin kutladığı destan değil tüm ülke tarafından kutlanan bir destandır. 1949 yılında ülkemizde başlayan geri gidiş sonucunda yavaş yavaş ders kitaplarından çıkarılmaya başlanmıştır. Aslında 4  Temmuz Amerika için ne ise, 3 Mart Bulgaristan için ne ise 24 Temmuz da bizim için O’dur.

23. Dönem CHP Kırklareli Milletvekili  Dr. Tansel Barış’ın 24 Mart 2008 tarihinde ilk imza sahibi olarak vermiş olduğu Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun  Teklif ile Lozan Barış Antlaşmasının imzalandığı 24 Temmuz gününün Bağımsızlık Bayramı günü olarak kabul edilmesi öngörülmektedir.  Ancak 9 yılı aşkın bir süreden beri içişleri Komisyonu’nda bekletilmektedir.  Ülkemizin gerçekten bağımsızlığını düşünenlerin bu kanun teklifini bekletme nedeni nedir.

İnsanları ötekileştirerek destan kutladığını söyleyenler, eğer samimi iseler bu Kanun Teklifi’nin komisyonda bekletmezler onaylarlar. Aksi halde ülkemizin iyiliğini düşündüklerini de kimseye inandırmazlar. Bu nedenle biz diyoruz ki yeni senaryolar yazmaya gerek yok işte önümüzde 24 Temmuz. Doyasıya kutlanacak bir bayram varsa  oda budur.

 

Kalın sağlıcakla…


Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek