Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 13 Temmuz 2017, Perşembe 09:31:13 tarihinde eklendi. 810 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

En temiz en sağlam miting - Ertan Bayer

En temiz en sağlam miting

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde 15 Haziran 2017 tarihinde Ankara Güven Park’ta başlayan ADALET yürüyüşü çığ gibi büyüdü. İstanbul’a gelen Türkiye’yi sarmaladı. Bir tane bile hırsızlık olayı yaşanmadı.

9 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maltepe’de gerçekleştirilen mitinge katılanlar saat 19.15 polise “Kaç kişi? “  diye sordular. Poliste “Şimdiye kadar 2 milyon 200 bin kişi gişelerden geçti ancak en rahat ettiğimiz miting” diyorlar.

Sonra İstanbul Valiliği mitingin karekökünü hesapladı “175 bin“ dedi. Ya da öyle dedirttirildi bilemezsin. Ama artık eskisi gibi böyle olayları gizleyemezsin bu açıklama ve mitingden en zararlı çıkan AKP Genel Başkanı oldu.

Guiness rekorlar kitabı;”21. Yüzyılın dünyadaki en büyük mitingi ve en uzun yürüyüşü” olarak açıklama yaptı. BBC rakamın 3,5 milyon olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu,  CHP Genel Başkanı ı olarak girdiği bu mitingden CHP Lideri hatta Türkiye’de HAYIR cephesinin lideri, dünyada ezilenlerin,  barış ve adalet isteyenlerin lideri olarak çıktı.

Peki ne dedi ne istedi Kılıçdaroğlu?

“1- 15 Temmuz darbe girişimini açık bir şekilde lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.

2- İktidar tarafından 20 Temmuz’da getirilen OHAL ile biz buna sivil darbe diyoruz yasama yürütme ve yargı tek elde toplanmıştır. OHAL bir an önce kaldırılmalıdır.

3- Yargıyı siyasetin emrine vermek demokrasiye ihanettir. Kollektif suç gibi insan haklarına aykırı uygulamalardan vazgeçilmelidir.

4- OHAL mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara son verilmelidir.

5- FETÖ ile hiçbir ilişkisi ile bulunmayan ama sırf hükümete muhalif olduğu için görevlerinden alınan akademisyenler görevlerine dönmeli ve tutuklu milletvekilleri serbest bırakılmalıdır.

6- Mesleklerini yaptıkları için tutuklu bulunan gazeteciler serbest bırakılmalıdır.

7- OHAL ortamında ve devlerin tüm imkanları seferber edilerek yapılan anayasa değişikliği gayrimeşrudur. Bu bir mühürsüz seçimdir. Türkiye gayrimeşru bir anayasa ile yönetilemez, yönetilmemelidir.

8- Demokratik parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayet kaldırılmalıdır. Eğitimde laiklik ilkesinin aşındırılmasına son verilmelidir.

9- Sadece hukuk alanında değil toplumsal alanın tüm alanlarında adaletsizlik devam etmektedir. Yoksulluk, yaygın şiddet, terör gibi sorunlara karşı ortak irade geliştirilmelidir. Toplumsal adaletsizliğin en vahimlerinden olan kadın hakları konusunda ayrımcılığın önüne geçilmelidir.

10- Son zamanlarda uygulanan saldırgan dış politika ülkemiz içindeki sorunları da kökleştirmiştir. Türkiye coğrafyasındaki tüm halklara  kardeşçe yaklaşan adilane bir dış politikaya dönüş yapmalıdır.”

Evet Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu isteklerine Türkiye’nin yüzde 70’i imza atar. Yani Kemal Kılıçdaroğlu; “Darbe Girişimi’nin araştırılması önergesine red oyu verenler şimdi anmasını yapıyorlar. Neden anma ile şov yapmaya kalkıyorsun araştırılmasını ise red ediyorsun ?” diye soruyor.

Türkiye önümüzdeki günlerde yeni gelişmelere gebe. Eğer böyle olmasaydı CNN Türk Kılıçdaroğlu’na yer vermeye başlamazdı.   

 

Yaşanacak olan gelişmelerin Türkiye’nin lehine olması dileğimizle kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek