Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 22 Haziran 2017, Perşembe 09:37:17 tarihinde eklendi. 802 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bayramı, BAYRAMA YAKIŞAN ŞEKİLDE kutlayın - Ertan Bayer

Bayramı, BAYRAMA YAKIŞAN ŞEKİLDE kutlayın

27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayan Ramazan Ayı,  24 Haziran 2017 Cumartesi günü sona eriyor.  25 Haziran 2017 Pazar günü Ramazan Bayramı’nın birinci günü.

Bundan en az 20 yıl önce çocuklar Şeker Bayramı derdi. Hiç kimse de onlara “Ramazan Bayramı deyin şeker bayramı demeyin” diye tepki göstermezdi. Bizzat çocukları sevindirirdi. Ramazan Ayı’nda verilen erzaklar ve iftar yemekleri o zamanlar ne yerel gazetelerde ne de facebook’lar da insanın gözünün içine sokulmazdı.

İnsanlar fitre ve zekatlarını Ramazan Bayramı’nın birinci gününe bırakmaz verebilen Ramazan Ayı’nın başında verirdi.  Oruç tutan “Oruç açıyorum-sahura kalktım” diye gösteriş yapmaz sevap ve ibadetini gizli gizli yapardı.  Yaptığı iyileri bir karşılık beklemeden yaptığı için onu gösterme ihtiyacı da duymazdı.

Yıllar geçti insanlık bozuldu.  Bu bozulma ülkemizde son 15 yılda daha fazla oldu.  Dindarlık arttı ama ahlak azaldı. Dinin gereği hoş görü biterken baskı ve zorbalık hat safhaya çıktı.  Dediğimiz yıllarda oruç tutmayanlar oruç tutanların yanında yemek yememeye dikkat ederken, oruç tutanlarda kendilerinin yanında yemek yiyen olsa bile onlara saldırmaz  “Ben kendim için Oruç tutuyorum. Sevabı da benim günahı da benim” diyerek hoş görülü olurdu.

İnsan gün geçtikçe eski yılları özlüyor. Eskiden ülkemizdeki insanların hoşgörüsünü, ahlaklı oluşunu ve saygısı özlüyor. İşte bugünlerde Ramazan Bayramı yaklaşırken bu eski günleri hatırlamalıyız.  Hoş görümünüzü ve ahlaklı yanımızı ön plana çıkartırken gösterişleri bırakmalıyız. Gereksiz dargınlıkları ise artık unutmalıyız.

Bu nedenle diyoruz ki herkesin Şeker Bayramı ve Ramazan Bayramı kutlu olsun. Ülkemiz ve tüm dünya bayramı BAYRAMA YAKIŞIR ŞEKİLDE kutlasın.

Kalın sağlıcakla….

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek