Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 13 Haziran 2017, Salı 09:34:26 tarihinde eklendi. 667 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAMAZAN ÖNCESİ BİZİ SEVİNDİREN VE ÜZEN İKİ OLAY (Cumadan Devam) -

RAMAZAN ÖNCESİ BİZİ SEVİNDİREN VE ÜZEN İKİ OLAY (Cumadan Devam)

Cuma günkü yazımızda bir küçük yavrumuzun kitabından bir sayfasının yırtılmasıyla verdiği tepkiyi yazıp mutlu olmuştuk. Okulundan verildiği anlaşılan bu kitap için feryat ve figan ile ağlaması “bu kitap devlet malıdır, bana emanettir, ben buna nasıl zarar verebilirim? Yırtılmasına nasıl müsaade ederim? Gibi ifadeleriyle devlet malıyla ilgili hassasiyeti bizi çok duygulandırmıştı, sevinmiştik.

BİZİ ÜZEN HADİSE

Bizi üzen hadise de Lüleburgaz’da ramazan öncesi perşembeyi cumaya bağlayan akşam yani kutsal saydığımız Cuma akşamı meydana gelen bir kazadır. Olay şudur. Lüleburgaz Lisesinden yetmiş kadar öğrenci mezuniyet eğlencesi için Pınarhisar Yolundaki bir mekana gidiyorlar. Kızlı erkekli talebeler başlarında bazı öğretmenleri de olmak üzere eğleniyorlar. Yarıdan fazlası da alkol alıyor. Bu arada beraber oldukları araç şoförleri de alkol alıyor. Dönüşte kaza yapıyorlar ve bir kız öğrenci kazada ölüyor, bazıları da yaralanıyor.

Belki de “bunda ne var ki? Çocuklar eğlenmişler” diyenler olabilir, ama topluca alkol almaları sizce normal midir? Eğer buna normal diyenler varsa o zaman bu iş daha da kötüdür. Çünkü kötüye doğru gidiş devam ediyor ve de normal sayılıyor. Beyler böyle genç nesil fikren ve fiziken ve de kültürel bakımdan kendilerini çürümeye götürecek batakhanelere yönelmeye devam ederse, bu gençliğin geleceği olmaz. Bir genç sadece kendi ailesinin bir kıymetlisi değildir. Okuyan veya okumayan gençlik aynı zamanda bir milletin en değerli ümidi, serveti ve geleceğidir. Ayyaş, sarhoş bir nesille medeniyet inşa edilemez. Geleceğin temelleri bu gençlik üzerine atılamaz. Ancak ayyaşlarla, sarhoşlarla medeniyetler yıkılır, gelecek karartılır. Bir arabayı bile emanet edemeyeceğiniz kişiye bir milletin kaderini nasıl teslim edebilirsiniz?

 

Önceki yazımda ifade ettiğim küçük kızın davranışı bizleri nasıl mutlu ettiyse bu olayda aynı derecede bizleri üzmüştür. Yine küçük kızımız Türk devleti ve milleti için kötülükler planlayan şer güçleri ne kadar üzdüyse, bu sarhoş nesilde o alçakları aynı derecede sevindirmiştir. Onlara yakan, yıkan, içen, kusan, kaza yapan, bazısı ölen, bazısı sakat kalan gençler, nesiller lazımdır. Üretmeyen, tüketen, sevmeyen, söven, milli ve manevi değerlerden uzaklaştırılmış nesiller bizi üzdüğü kadar milletimizin düşmanlarını da sevindirmiştir. Şunu kimse unutmasın 1918’de İngiliz emperyalistleri İstanbul’u işgal ettiklerinde, gemiler dolusu alkol getirip halka ve gençlere dağıtmışlardı. Bir gencin hele de okuyan bir gencin sarhoş olması bu milletin düşmanlarının en çok arzu ettiği bir şeydir. Ölen ölür, arkasından birkaç gün ağlanır unutulur. Ama bir sarhoş yaşadıkça güvenilmezdir, milletinde ailesinin de, devletinde baş belasıdır. Bizlere onun için milli ve manevi değerlere sahip, saygılı üretken okuyan gençler lazımdır. Saygılarımla  

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek